"Haberin İşçisi"
İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4484 %0.08
43,6867 %-0.19
4.068,52 % -0,77
3.670.223 %1.432
İşçi Haber Gündem Milyonlarca yumurta bırakıyor: İşte dünyanın en çok üreyen hayvanları!

Milyonlarca yumurta bırakıyor: İşte dünyanın en çok üreyen hayvanları!

Dünyadaki en hızlı üreyen hayvanlar, sayıları hızla artan ve üreme kapasitesine göre dikkat çeken türler arasında yer alıyor. İşte milyonlarca yumurta bırakan ve kısa süre içinde sayılarının patladığı hayvanlar...

Okunma Süresi: 2 dk

En Çok Üreyen Hayvanlar Hangileri?

Dünyada bazı hayvan türleri, üreme hızı ve sayılarıyla dikkat çekiyor. Bu hayvanlar, nesillerini hızla çoğaltarak hayatta kalma şanslarını artırmaya çalışıyor. Her yıl yüzlerce, hatta milyonlarca yavru doğuran bu canlılar, hayvanlar aleminin doğurganlık şampiyonları arasında yer alıyor. İşte o ünlü türler...

Tavşanlar: Yılda 100 Yavruya Kadar

Tavşanlar, üreme konusunda oldukça hızlı davranan hayvanlardan biri. Dişi tavşanlar, yılda 7-8 kez doğurabilir ve her doğumda 4 ile 12 arasında yavru dünyaya getirebilir. Yani, bir tavşan yılda 50-100 yavru doğurabilir. Bu yüksek doğurganlık, tavşanların hayatta kalmalarını ve hızla çoğalmalarını sağlıyor.

Fareler: Sayıları Kontrolsüz Artan Bir Tür

Fareler, özellikle laboratuvar ortamlarında sayılarının hızla arttığı bilinen bir tür. Dişi fareler yılda 5-10 defa doğum yapabilir ve her defasında 5-10 yavru dünyaya getirebilir. Sayıları kontrolsüz bir şekilde artabilen fareler, besin kaynaklarını hızla tüketebilir ve çoğu zaman büyük zararlara yol açabilir.

Okyanus Güneş Balığı (Mola Mola): 300 Milyon Yumurta

Dünyanın en büyük yumurta bırakan hayvanı, okyanus güneş balığı (Mola mola) olarak biliniyor. Bir dişi bu dev balık, tek bir doğumda tam 300 milyon yumurta bırakabiliyor. Ancak, bu devasa sayıda yumurtanın yalnızca çok azı hayatta kalabiliyor.

Termit Kraliçesi: Günlük 20.000 Yumurta

Termit kraliçeleri, adeta üreme makineleri gibi çalışıyor. Bu canlılar, günde 20.000'e kadar yumurta bırakabiliyor ve bunu yıllarca sürdürebiliyor. Termitlerin yüksek üreme hızları, koloni sayılarının hızla artmasını sağlıyor ve bu da onları doğurganlık açısından oldukça etkili bir tür yapıyor.

Tavşan Üretimi Çılgın Boyutlara Ulaşıyor

Sinop'un Yalı köyünde yaşayan Yaşar Özdemir ve ailesi, tavşanları beslerken adeta bir üreme sorunuyla karşı karşıya kaldılar. Başlangıçta yalnızca 4 tavşanla başlayan hikaye, tavşanların hızla çoğalmasıyla büyük bir soruna dönüştü. Şu an 450 tavşanla baş etmek zorunda kalan Özdemir ailesi, her geçen gün artan beslenme maliyetleri ve yırtıcı hayvanlardan tavşanları koruma endişesiyle büyük bir mücadele veriyor. Yaşar Özdemir, tavşanları savunmak için av tüfeğiyle nöbet tutarken, bu durumun aileyi psikolojik olarak yıprattığını söylüyor.

Aile, tavşanları için uygun yaşam koşulları sağlanabilmesi amacıyla yerel yetkililerden yardım talep ediyor. Tavşanların sayısının artmasıyla birlikte, bu tatlı ama sorunlu hayvanlar için çözüm arayışları da hız kazanmış durumda.

 

Kaynak: İHA