"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Resmi Gazete'de yayımlandı: Avrupa İmar ve ve Kalkınma Bankası'na yeni düzenleme

Resmi Gazete'de yayımlandı: Avrupa İmar ve ve Kalkınma Bankası'na yeni düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı milletlerarası anlaşma, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Kuruluş Anlaşması'nda önemli değişiklikler yapıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan anlaşma, Banka'nın faaliyet alanını Sahra Altı Afrika ve Irak'a doğru genişletmeyi öngörüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan milletlerarası anlaşma, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Kuruluş Anlaşması'nda yapılan değişiklikleri kapsıyor. Anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmi hale geldi.

YENİ DÜZENLEME DETAYLARI

28 Temmuz 2024 tarihli kanun kapsamında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Kuruluş Anlaşması'nda değişiklik yapılmasına ilişkin Guvernörler Kurulu Kararları onaylandı. Bu değişiklikler, Banka'nın faaliyet alanının genişletilmesine yönelik önemli adımlar içeriyor.

FAALİYET ALANINDA GENİŞLEME

Yapılan değişiklikle, Bankanın faaliyetlerinin coğrafi kapsamının Sahra Altı Afrika ve Irak’a doğru sınırlı ve kademeli bir şekilde genişletilmesi sağlanacak. Bu durum, Banka’nın uluslararası işlevselliğini artırırken, yeni bölgelerdeki kalkınma projelerine de katkıda bulunacak.

Bu yeni düzenleme ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, uluslararası finansman ve yatırım süreçlerine daha etkin bir şekilde katılmayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *