"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2542 %-0.07
37,0898 %0.27
2.291.722 %0.509
3.012,94 0,67
Ara
İşçi Haber Gündem Sinan Ateş davasında çarpıcı gelişme: 15 polis hakkında suç duyurusu

Sinan Ateş davasında çarpıcı gelişme: 15 polis hakkında suç duyurusu

Sinan Ateş cinayeti davasında, Ayşe Ateş'in avukatı Ali Yücel'in duruşmadan çıkarılması talimatına uymayan 15 polis hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

2 Temmuz'daki duruşmada, Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 22 sanığın yargılandığı davanın hakimi, Ayşe Ateş'in avukatı Ali Yücel'in salondan çıkarılması talimatını yerine getirmeyen polisler hakkında suç duyurusu yaptı.

Duruşmada mahkeme başkanı ile Ateş ailesinin avukatları arasında bir tartışma yaşandı. Tartışmanın sanık ve müşteki avukatları arasında devam etmesi üzerine mahkeme başkanı, Ayşe Ateş'in avukatı Ali Yücel'in duruşmadan çıkarılmasını istedi.

Ancak salonda görevli polisler, mahkeme başkanının bu talimatını yerine getirmedi.

Mahkeme başkanı, duruşmadaki kolluk görevlilerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı M.D., Şube Müdürü Tedbirlerden Sorumlu Müdür U.A. ve diğer 13 polis hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu tutanağında, sanık Serdar Öktem'in savunması sırasında duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle avukat Ali Yücel'in çıkarılması yönünde polis memurlarına defalarca talimat verildiği ancak bu talimatların yerine getirilmediği ve avukatın salondan çıkarılmasından vazgeçilmek zorunda kalındığı belirtildi.

"NE GEÇİYOR ELİNİZE DÜZENİ BOZUNCA?"

Mahkeme başkanı duruşma sırasında olayla ilgili şu sözler söylemişti:

"Sicillerini istiyorum. Görevlerini yerine getirmediler. Beni burada bas bas bağırttılar. Anlaşıldı mı, tutanağınızı tutun. Polisler hakkında da tutanak tutacaksınız. Ben burada 10 defa emir vermek zorunda değilim. Herkes yerine otursun. Bağırarak iş yapmak zorunda değilim. Polisler de sorumlu, orada düzeni bozanlar da sorumlu. Neye çekiniyorsunuz siz? Emri ben vermişim, talimatı ben vermişim, niye yerine getirmiyorsunuz? Günahı, sevabı, hukuki bütün sorumluluğu bana ait. Niye yerine getirmiyorsunuz, neyden korkuyorsunuz? Ayıp, devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz? Yasayı uygulamaktan bu kadar aciz misiniz? Ne geçiyor elinize düzeni bozunca?"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *