"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2350 %0.05
37,0660 %0.1
2.307.899 %0.336
3.018,68 0,88
Ara
İşçi Haber Gündem Tasarruf tedbirlerinde yeni adım! TBMM'de devreye alınacak

Tasarruf tedbirlerinde yeni adım! TBMM'de devreye alınacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yaklaşık 1 yıl önce verdiği talimat sonrası tasarruf tedbirlerinde büyümeye gidiliyor. Yapılan açıklamada tasarruf tedbirlerinin TBMM Genel Sekreterliğince yeni uygulamalarla etkinleştirileceği öğrenildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından talimatı verilen ve yaklaşık 1 yıldır sürdürülen tasarruf uygulamalarında büyümeye gidilerek tedbirlerin daha etkin olması amaçlanıyor.

TBMM Genel Sekreterliğince yeni uygulamalarla etkinleştirilecek olan tasarruf uygulamaları kapsamında, enerji, sağlık, yurt dışı görevlendirme gibi alanlarda yeni tedbirler devreye sokulacak.

GEÇMİŞTE NELER YAPILDI

Tasarruf uygulamaları neticesinde TBMM'de geçen yıl başlatılan araç dönüşümü uygulamasıyla 20 adet Togg marka elektrikli araç alındı ve aynı sayıda benzinli araç sistemden düşürüldü. Atılan bu adım sayesinde yüzde 66,7 tasarruf elde edildi.

Alınan yeni tedbirlerle birlikte yeni dönemde bütün hizmet araçlarının elektrikli araca dönüştürülmesi amaçlanıyor.

"KAĞITSIZ PARLAMENTO" HEDEFİ

Yaklaşık 1 yıldır geçerli olan tasarruf tedbirleri kapsamında "Kağıtsız parlamento" hedefiyle kağıt kullanımında yüzde 60 tasarruf sağlandı. Gelecek dönemde ise kağıt kullanımının tamamen kaldırılması bekleniyor.

Pilot uygulaması 4 ay önce başlayan "Enerji dönüşümü" projesinde, Meclis yerleşkesindeki birçok birimde yenilenebilir enerjikullanımına gidildi. Gerçekleştirilen proje ile birlikte Halkla İlişkiler Binası, sera ve basımevinin elektriği güneş enerjisiyle karşılanıyor. Yeni projeyle birlikte amaç, kısa süre içinde Meclis'in tüm elektriğinin yenilenebilir enerjiden karşılanması.

YENİ KÜTÜPHANE PROJESİ ASKIYA ALINDI

Öte yandan, enerji tasarrufu uygulamaları kapsamında ayrıca yerleşkedeki tüm aydınlatmalar led lambaya dönüştürüldü ve yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı.

Tasarruf büyümesi kapsamında Meclis'te düzenlenen resepsiyon ve etkinliklerde "sade menü" uygulamasına gidildi. Söz konusu uygulama bundan sonraki tüm etkinliklerde geçerli olacak.

Sağluık alanında da başlatılan tasarruf çalışmaları kapsamında sağlık harcamalarıyla ilgili yürütülen online kontrol sistemini daha etkin hale getirecek proje başlatıldı. Sadece özel hastanelerle yürütülen sağlık provizyon sistemi, devlet ve üniversite hastanelerine yaygınlaştırılacak, online fatura kontrol sistemi etkin şekilde kullanıma sunulacak. Bu adımlarala sağlık harcamalarında yüzde 25 tasarruf amaçlanıyor.

Söz konusu yenilik ile yeni kütüphane ve sergi binası ile ilgili proje de askıya alındı.

ŞEBEKE SUYU ARITILACAK

Uygulanan tasarruf tedbirlerinin devam edeceği öğrenilirken, katılımı zorunlu programların dışında yurt dışı görevlendirmelerin sınırlandırılması uygulamasına daha etkili şekilde sürdürülecek. Zorunlu olmadıkça yeni personel istihdamı yapılmayacak.

Su konusunda atılan tasarruf adımlarında, Meclis'te 1 yıl önce başlatılan tasarruf uygulamaları ile gereksiz su kullanımını önlemek amacıyla kampüs içindeki yeşil alanların sulaması gece yapılıyor. Damacana su kullanımı mutfak ve çay ocaklarından kaldırıldı. Su ihtiyacının damacana su yerine şebeke suyunun arıtılması yoluyla elde edilen suyla karşılanmasına karar verildi.

Diğer yandan TBMM Genel Sekreterliği, yeni tasarruf uygulamalarıyla ilgili genelgeçalışmalarını sonuçlandırıldı. Genelgenin, kısa süre içinde Meclis'teki tüm birimlere gönderilmesi bekleniyor.

Yorumlar
A
Aslan 5 ay önce
Tasarruf yukarıda başlaması lazım sarayın enerjisi de tamamı güneş enerjisiyle karsilanmali
BEĞENME
0
CEVAPLA