"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5979 %0.15
36,6053 %-0.11
3.178.108 %-0.253
2.931,55 1,11
Ara
İşçi Haber Gündem TeknoOrganik Okul modeli ile çocuklar öğrenirken ”drone” kullanacak

TeknoOrganik Okul modeli ile çocuklar öğrenirken ”drone” kullanacak

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Turan, geliştirdiği ”TeknoOrganik Okul” modeli ile çocukların öğrenirken hem doğayı tanımalarını hem de teknolojiyi kullanmalarını hedefliyor Prof. Dr. Mehmet Turan: ”İnsansız hava araçlarının ilkokulda kullanılabilirliği üzerinde çalışıyoruz. Matematikte problem çözmede olur, doğayı tanımada olur, Türkçede okuma yazma öğretimi olur, bunların üzerinde çalışıyoruz”

İSTANBUL (AA) GÜÇ GÖNEL SAĞIROĞLU Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Turan, çocukların Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi gibi dersleri öğrenirken hem doğayı tanımalarını hem de teknolojiyi kullanmalarını sağlayacak "TeknoOrganik Okul" adında bir model geliştirdi.

Çocuklar arasında dijital bağımlılık ve obezitenin arttığını gören, öğrencilerinin doğayı ve hayvanları tanımadan büyüdüklerini gözlemleyen Prof. Dr. Mehmet Turan, geçen yıl "Organik Okul" adını verdiği bir müfredat hazırladı.

Temel eğitim düzeyindeki 12 dersi kapsayan 1165 ders planı oluşturan Turan, müfredatında öğrencilerin temel eğitimlerinin yanı sıra yumurta toplama, inek sağma, arı yetiştirme, sebze ve meyve toplama, ekmek yapma, ormanlık alanda yön bulma gibi günlük hayata dair pek çok detaya da yer verdi.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için sadece "organik" olmasının yeterli olmayacağını fark eden Prof. Dr. Mehmet Turan, akademik çalışmalarının ardından şimdi de "TeknoOrganik Okul" modelini geliştirdi. Turan bu model ile çocukların öğrenme sürecine hem doğayı hem de teknolojiyi entegre etti.

Organik tarımdan artırılmış gerçeklik atölyelerine

TeknoOrganik Okul modelini AA muhabiriyle paylaşan Prof. Dr. Mehmet Turan, çocukların dijital bağımlılığını minimize eden organik eğitim yaklaşımı ile çağın gereği olan teknoloji destekli eğitim yaklaşımını harmanladığını anlattı.

Prof. Dr. Turan, bu modelde küçük yaştaki çocukların ağırlıklı olarak organik olarak eğitim göreceğini, yaşları büyüdükçe organik ağırlığın azalıp teknoloji kullanımının artacağını ifade etti. Geliştirdiği okul modelinin "organik" ayağında tarım alanı, meyve bahçesi, mini hayvanat bahçesi, eğitim, oyun ve sanat alanları planladığını belirten Turan, "teknoloji" kısmında ise bilişim, dijital oyun, kodlama, insansız hava aracı, robotik, sanal ve artırılmış gerçeklik gibi atölyelerin yer alacağından bahsetti.

Çocuklar drone kullanmayı da öğrenecek

TeknoOrganik Okul Modeli kapsamında akademik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Turan, şöyle konuştu:

"Matematik öğretiminde cevizle toplama çıkarma öğretirken kodlamaya dayalı bir model kullandık. Okuma yazma öğretiminde makey makey (Herkesin günlük kullandığı nesneleri bilgisayar programlarına bağlamasına imkan sağlayan elektronik bir icat aracı veya oyuncağı) materyalleri kullandık. Elmayı makey makey materyaline koyarak limonla L, armut veya ayvayla A, kiviyle K, üzümle Ü harfinin öğretimi yaparak ciddi anlamda akademik başarı elde ettik ve tutumlarında olumlu sonuçlar aldık. Şimdi de insansız hava araçlarıyla çalışıyoruz."

Bu eğitim modelinde çocuklara drone kullanmayı da öğreteceklerini belirten Turan, "Dronlarla yaban hayvanlarını besleme, sulama, organik tarım alanını sulama, temizliğini yapma, güvenliğini sağlama gibi konular üzerinde çalışıyoruz. İnsansız hava araçlarının ilkokulda kullanılabilirliği üzerinde çalışıyoruz. Matematikte problem çözmede olur, doğayı tanımada olur, Türkçede okuma yazma öğretimi olur, bunların üzerinde çalışıyoruz." dedi.

TeknoOrganik Okul için marka tescilini yaptıklarını anlatan Prof. Dr. Mehmet Turan, milli ve manevi değerlerin de içinde yer aldığı, Milli Eğitim sistemine katkı vereceğine inandığı bu programın uygulamaya geçirilmesi için destek istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *