"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Zonguldak'tan Dünyaya: Akosman çifti, kestane ballarını dünyaya tanıtıyor!

Zonguldak'tan Dünyaya: Akosman çifti, kestane ballarını dünyaya tanıtıyor!

Zonguldak'ta üretilen kestane balıyla uluslararası arenada ödül kazanan Akosman çifti, ürünlerini dünyaya tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak'ta ürettikleri yüksek kaliteli kestane balıyla Londra'da düzenlenen prestijli bir yarışmaya katılan Muhammet ve Sevgi Akosman çifti, "Dünyanın En İyi Kestane Balı" dalında "Altın Bal Ödülü"nü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Zonguldak Muhammed

AİLE GELENEĞİNDEN TİCARETE

32 yaşındaki Muhammet Akosman, arıcılık mesleğini dededen kalma bir miras olarak ailesiyle birlikte sürdürüyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arıcılık Bölümü mezunu olan Akosman, 2016 yılında "Genç Çiftçi" projesinden faydalanarak 40 kovan desteği almıştı. O günden bu yana kovan sayısını hızla artırarak 8 yıl içerisinde yaklaşık 800'e çıkardı.

Akosman Cifti3

BALLARIN KALİTESİ

Her yıl balın kalitesini artırmak için düzenli tahliller yaptıran Akosman, 2023 yılında ürettiği kestane balının 1423 prolin değerinde olduğunu öğrendi. Prolin, balın saflığını ve kalitesini gösteren önemli bir ölçüttür. Akosman, bu yüksek değerle Londra'da düzenlenen 2023 Global Honey Stars-Uluslararası Londra Dünya Bal Yarışması'na katılarak ödül kazanmayı başardı.

Bal Kalitesi1

SAĞLIĞA FAYDALARI

Akosman, kestane balının insan sağlığına birçok faydası olduğuna dikkat çekerek, "Kestane balı akciğer, mide ve kalp rahatsızlıklarına, bağışıklık sistemine faydalıdır. Özellikle antioksidan değeri bakımından kestane balımız, dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Bu özellikleri, kestane balını diğer ballardan ayırıyor." dedi.

YARIŞMADAN GELEN BAŞARI

Yarışmaya katılma kararı alırken ödül alacağına dair inancı yüksek olan Akosman, "Bu balı gönderirken derece alacağını çok iyi biliyordum. 2023 yılında ürettiğim kestane balıyla yarışmaya katıldım ve 'Altın Bal Ödülü'nü alarak dünyaya tanıttım." ifadelerini kullandı.

GELECEK HAKKINDA

Akosman, prolin değeri yüksek balların dünya standartlarında en kaliteli ballar arasında yer aldığını belirterek, "Ürettiğimiz kestane balı şu an 1980 prolin değerine sahip. Bu, dünya standartlarında çok yüksek bir değerdir." diye ekledi. Akosman, Zonguldak’ın kestane balının "yer üstü elması" olduğunu ve bu balı dünyaya tanıtma misyonuna sahip olduklarını vurguladı.

Sevgi Akosman da, kestane balının sağlık açısından faydalarını ve önemini vurgulayarak, bu değerli ürünü tanıtmak için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Zonguldak'ın kestane balı, yer altı kaynaklarının yanı sıra yer üstü değerleriyle de tanınmaya başlıyor ve Akosman çifti, bu sürecin öncüsü olma yolunda ilerliyor.

Kalite2

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *