Ülkemizin dört bir yanında, gece gündüz demeden fedakarca görev yapan güvenlik korucuları, toplumun güvenliğini sağlamak adına kritik bir rol üstlenmektedir. Ancak, mesleklerini icra ederken karşılaştıkları zorluklar ve yaşadıkları koşullar göz önüne alındığında, bu özverili kişilere daha iyi çalışma koşulları sağlanması gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

Güvenlik korucularının maddi ve sosyal haklarında yaşanan sıkıntılar da göz ardı edilemez bir gerçektir. Düşük ücretler, yetersiz sigorta olanakları ve kısıtlı sosyal haklar, bu kişilerin daha iyi bir yaşam standardına sahip olmalarını engellemektedir. Bu bağlamda, güvenlik korucularının haklarında yapılacak iyileştirmeler, sadece onların değil, toplumun güvenliği için de olumlu bir etki oluşturacaktır.

Bu fedakar kişiler, ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenliği temin etmek için gösterdikleri özverili çabalarıyla hak ettikleri karşılığı talep etmektedirler.

Hükümetin ve ilgili kurumların, güvenlik korucularının yaşadığı zorlukları çözüme kavuşturmasına yönelik adımlar atması beklenmektedir.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Zorlu şartlar altında görev yapan bu fedakar kişiler, daha güvenli bir toplum için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışsalar da, mevcut koşulların iyileştirilmesi gerekliliği kaçınılmaz hale gelmiştir.

Güvenlik korucuları, maddi haklarındaki iyileştirmeler, sosyal olanaklardaki genişletmeler ve daha adil çalışma koşulları talep ediyorlar. Böylece yaşam standartlarının yükselmesi ve motivasyonlarının artması adına önemli bir adım olacağını düşünüyorlar.

Peki yeni bir düzenleme yapılacak mı?

Güvenlik korucuları, hükümet yetkililerinin özlük haklarına yönelik düzenlemelerini, adalet ve eşitlik ilkesi doğrultusunda şekillendireceğini ve güvenlik korucularının taleplerine adil bir şekilde cevap vereceklerine inanıyorlar. Ancak hükümetin konuya dair henüz bir düzenlemesi bulunmuyor. Konunun ilerleyen süreçlerde tekrar gündeme geleceği tahmin ediliyor.

Güvenlik korucuları, hak ettikleri değeri görebilmek ve adil bir düzenlemeyle özlük haklarına kavuşabilmek adına mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtiyorlar.