İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in paylaşımının İBB'nin resmi ulaştırma hesabı olan "Ulaşım İstanbul @ulasimistanbul" isimli sosyal medya hesabından küfürlü şekilde alıntılanmasıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

Soruşturmanın, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçlarından başlatıldığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e hitaben küfürlü paylaşım yapılmasının ardından siber saldırıya uğradıklarını duyurmuştu.

Türkiye'nin gri listeden çıkarıldığını duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “Başardık” paylaşımına İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın X hesabından küfürlü bir cevap yazıldı. 

DMM, köprü geçiş ücretlerine zam iddiasını yalanladı DMM, köprü geçiş ücretlerine zam iddiasını yalanladı

Sosyal medyada hızla yayılan ve çokça tepki alan paylaşım kısa süre içerisinde silinirken, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Değerli Takipçilerimiz; Hesabımız siber saldırıya uğramış olup tarafımıza ait olmayan bir içerik yayımlandığı tespit edilmiştir. Süreci kontrol altına aldığımızı ve güvenlik önlemlerimizi güçlendirdiğimizi bilgilerinize sunarız."

Editör: Elif Zülfigaroğlu