TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı.
8 Eylül 1999 öncesi SGK girişi olup 3600 prim gününe sahip vatandaşların, kısmi emeklilik ve 5000 mağdurları kapsama alınmadı. Emekli olmak için çok daha uzun süre beklemesi gereken vatandaşlar ortadaki bu adaletsizliğe karşı çıkmaya devam ediyor. Vatandaşlar adil bir emeklilik sisteminin gelmesiyle EYT düzenlemesinde yaşanan bu haksızlığın giderilmesini isterken uzun zamandır beklenen EYT düzenlemesinin de eksik gelmesine tepki gösteriyor.
Uzun zamandır bekledikleri EYT düzenlemesinin tam anlamıyla mağduriyetleri bitirmemesine tepki gösteren 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, EYT yasasında düzenleme yapılmasını ve arkada yeni mağdurlar bırakılmadan çözülmesini talep ediyor.
5000 ve kısmi emeklilik mağdurları seçim öncesi yaşadıkları haksızlığın giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.
Hükümetin sayıları binleri aşan mağdurları görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması beklenirken Meclis'in seçim gündemi için kapatılacak olması yeni EYT mağdurlarını hayal kırıklığıına uğrattı. Vatandaşlar EYT yasası için yıllarca mücadele etmişken emekli olmak için daha fazla beklemek istemiyor.
EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak da sık sık sosyal medyada etkinlik düzenleyerek bu mağduriyetin çözülmesini ve EYT düzenlemesinin geride mağdur bırakılmadan çözülmesini talep ediyor.