"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2780 %-0.23
37,0263 %0
2.312.811 %-0.664
3.027,85 0,00
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Bağ-Kur tescil mağdurları torba yasayı bekliyor!

Bağ-Kur tescil mağdurları torba yasayı bekliyor!

EYT kapsamına alınmayan Bağ-Kur tescil mağdurlarının mağduriyeti devam ederken vatandaşlar torba yasanın çıkmasını bekliyor.

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen Bağ-Kur tescil mağdurlarının yasa kapsamına alınmaması vatandaşların mağduriyetinin devam etmesine neden olurken tepkiler de gecikmedi.

2000 yılı öncesi sigortalılık hakları iade edilerek mükellefiyet başlangıç tarihleri itibarıyla kuruma tescil imkanı verilmesini talep eden Bağ-Kur tescil mağdurları sosyal medyadan yetkililere seslenmeye devam ederek torba yasasında kendilerine de yer verilmesini ve yaşadıkları bu mağduriyetin son bulmasını bekliyorlar. 

Hükümetin Bağ-Kur tescil mağdurlarını görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması bekleniyor. 

Yorumlar
R
RAHMİ YAYABAŞI 1 yıl önce
2000.öncesi.vergimizi.ödedik.ama.magduruz.yaşım.57.adalet.varsa.herşey. Ortada
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Meliha kısmi emeklilik yoksa oy yok ona gore 1 yıl önce
@RAHMİ YAYABAŞI
BEĞENME
0
H
Huseyin 1 yıl önce
Bağkur.unuttular.kismi emekliliği unuttular.bagkurdan kısmı emekli olacaktim.ama.olamadim.42 yaşında.emekli.oldular.biz.56 yaşındayız.emekli.olamadik.bizde onları.sandikta.emekli.edicez
BEĞENME
0
CEVAPLA
S
Servet Karaboğa 1 yıl önce
@Huseyin
BEĞENME
0
H
Halis ışık 1 yıl önce
Ben im sigorta girişi 1990 ve bağkur girişim 1995 eyeteden yaralenamıyorum beğurda bize yönelik bir yapılandırma istiyoruz . Bu mağduriyetimizin giderilmesini arz ediyorum . Devletime güveniyorum
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Musa yıldız 1 yıl önce
2000 öncesi bağ-kur tescil mağdurlarına hak tanınması gerekli çünkü onlarda bu ülkenin vatandaşı
BEĞENME
0
CEVAPLA
T
Tokatlı 1 yıl önce
94-98 arası vergi mükellefiyim bağkur tescil affi bekliyoruz
BEĞENME
0
CEVAPLA