"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2780 %-0.23
37,0263 %0
2.312.811 %-0.664
3.027,85 0,00
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Bağ-Kur tescil mağdurları torba yasayı bekliyor!

Bağ-Kur tescil mağdurları torba yasayı bekliyor!

EYT kapsamına alınmayan Bağ-Kur tescil mağdurlarının mağduriyeti devam ederken vatandaşlar torba yasanın çıkmasını bekliyor.

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen Bağ-Kur tescil mağdurlarının yasa kapsamına alınmaması vatandaşların mağduriyetinin devam etmesine neden olurken tepkiler de gecikmedi.

2000 yılı öncesi sigortalılık hakları iade edilerek mükellefiyet başlangıç tarihleri itibarıyla kuruma tescil imkanı verilmesini talep eden Bağ-Kur tescil mağdurları sosyal medyadan yetkililere seslenmeye devam ederek torba yasasında kendilerine de yer verilmesini ve yaşadıkları bu mağduriyetin son bulmasını bekliyorlar. 

Hükümetin Bağ-Kur tescil mağdurlarını görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması bekleniyor. 

Yorumlar
N
Nayime Aktas 1 yıl önce
96 isyeri sahibiyim muhasebeci magduruyum otamatik bag kurlu oluyorsun diye bag kur girisim yok en az 5 eve ekmek kapisi oldum devletime yuk olmadim su an 65 yasindayim 3 cocuk okuttum su an ucude memur biz sucmu isledik cocuklarimizi it ugursuz yetisdirmedik vergimizi isci sigortamizi tamamini odedik fakat biz bu ana kadar kimsenin eline bakmadik insallah devletimiz bizide dusunur bizide kimsenin eline bakitmaz ben bir bayanim gercekten cok magduruz bu magdirlar cozum bekliyor butun evraklarim mevcut sadece bag kur girisim gorukmuyor
BEĞENME
0
CEVAPLA
ŞAKİR ARSLAN 1 yıl önce
BİZ TARIM BAĞKURLULARI ÚVEY EVLAT OLMAYA DEVAAAM EDECEĞÍZ BİZİM SAHİBİMİZ YOK SSKLİLAR T 6 BİN GÜNLE EMEKLİ OLURKEN BÍZEDE 9000 GÜNÜ DAYATIYOR LAR YIKILSIN BU ADİL OLMAYAN SÍSTEM
BEĞENME
0
CEVAPLA
C
Cahit 1 yıl önce
Siyasiler kendileri söz konusu olunca bir gece yarısı kanun çıkarırlar, ama mevzu bahis vatandaşlar olunca yıllarca yasa çıkarır gibi yapar ama çıkarmazlar.
BEĞENME
0
CEVAPLA
F
Faruk 1 yıl önce
2002 bakur giris var yaş52 pirim7000 gun yaziklar olsun5000 gunle 43 yasinda emekli ettinizmilleti adaletiniz busizin madurum
BEĞENME
0
CEVAPLA
E
Engincan 1 yıl önce
Allah’ınızdan bulun inşallah kul hakkı yemeye doymadınız
BEĞENME
0
CEVAPLA