"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Büro Emekçileri Sendikası'ndan TÜİK'e tepki: Gerçek enflasyon verileri açıklansın!

Büro Emekçileri Sendikası'ndan TÜİK'e tepki: Gerçek enflasyon verileri açıklansın!

Büro Emekçileri Sendikası (BES), TÜİK önünde gerçek enflasyon verilerinin açıklanmadığını belirterek protesto düzenledi. Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Erdoğdu, iktidarın neoliberal politikalarına dikkat çekerek, yoksullaşmaya karşı mücadele edeceklerini vurguladı. Erdoğdu, TÜİK'in piyasa gerçeklerine uygun veriler açıklamaması durumunda hukuki süreçlerin devam edeceğini ifade etti.

Büro Emekçileri Sendikası (BES), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde yaptığı açıklamada, gerçek enflasyon verilerini açıklamayan TÜİK yetkililerine tepki gösterdi. Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Erdoğdu, “İktidarla bir olup bizleri yoksullaştırmakta payı olan TÜİK gerçek enflasyonu açıklamadıkça teşhir etmeye devam edeceğiz. Hukuk mücadelesinin yanında mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

KESK VE DİĞER SENDİKALARDAN DESTEK

TÜİK önündeki basın açıklamasına, KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, KESK MYK üyeleri ve diğer sendika temsilcileri de katılarak destek verdiler. Ercan Erdoğdu, hükümetin neoliberal politikaları ile uluslararası ve yerli sermaye gruplarının taleplerini karşılamaya devam ettiğini belirtti.

VERGİ POLİTİKALARI VE KAMU KAYNAKLARININ AKTARIMI

Erdoğdu, topluma ait değerlerin ve kaynakların, sermaye gruplarına peşkeş çekildiğini ifade etti. Vergilerin teşvik adı altında sermaye sahiplerine aktarıldığını ve deprem vergilerinin bile bu amaçla kullanıldığını vurguladı. “İktidarın sermaye yanlısı politikaları, kamu emekçileri ve asgari ücretliler için bitmeyen bir kabus olmaya devam ediyor,” diye ekledi.

2025 BÜTÇESİ ÜZERİNE UYARILAR

2025 yılı bütçe görüşmelerinin 15 Ekim’de başlayacağını hatırlatan Erdoğdu, iktidarın emekçileri yok sayan bir bütçe hazırlığı içinde olduğunu belirtti. “İtiraz etmediğimiz sürece daha fazla yoksullaşacağız,” dedi.

TÜİK'İN SORUMLULUKLARI VE YARGI ÜZERİNE UYARILAR

TÜİK'in, piyasa gerçeklerine uygun veriler açıklaması gerektiğini ifade eden Erdoğdu, aksi takdirde haklarında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. “Yargının tarafgir davranması kendilerini kurtaramayacaktır,” diyerek uyarıda bulundu.

HAK MÜCADELESİNE DEVAM EDİLECEK

Erdoğdu, iktidarın TÜİK aracılığıyla düşük ücret politikasını sürdürdüğünü dile getirdi. “2022’den beri açıklanmayan gıda fiyatları verilerini düzenli bir şekilde paylaşmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Aksi takdirde, mücadelemizi sürdüreceğiz,” diye ekledi.

BES, TÜİK’in açıklamalarının emekçileri nasıl etkilediğine dikkat çekerek, hak mücadelelerine devam edeceğini vurguladı. Kamuoyunu bilgilendirmek ve mücadelelerine destek çağrısında bulundu.

Kaynak: Evrensel

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *