"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2509 %-0.03
37,0458 %0.06
2.300.559 %-0.798
3.016,50 -0,38
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak'tan EYT'ye destek

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak'tan EYT'ye destek

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, metalci işçilerin mitinginde konuştu. Pavlak, miting konuşmasında EYT sorununa da yer verdi.

Metal işçileri haklarını savunmak için bugün Kocaeli'deki Türk-İş Sendikası tarafından düzenlenen mitingde bir araya geldi. Mitinge Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ve EYT mağdurları da katıldı.

Açılış konuşması yapan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak konuşmasında EYT'ye de yer verdi, 

Pevrul Pavlak, ‘’Biz, Bu pandemi döneminde şehitler verdik. Arkadaşlarımızı kaybettik. Onları toprağa verip yine tezgahımızın başına döndük. Biz, ölümüne çalıştık, ölümüne çalıştık. Değerli kardeşlerim, bu miting, bu coşku, bu görkemli yürüyüş, yalnızca metal işçileri için değildir. Bu miting, pandemi döneminde canları pahasına çalışan tüm emekçiler içindir. İşten atılan, ücretsiz izne çıkarılan, tüm emekçiler içindir. Bu büyük miting, örgütsüz işçiler içindir. Esnek, kuralsız, güvencesiz çalışanlar içindir. İşsizler içindir. Emeklilikte yaşa takılanlar içindir. Gelecekten umudunu yitirmiş gençler içindir. Bu miting, ezilenler, sömürülenler, hor görülenler, emeğinden başka hiçbir şeyi olmayanlar içindir. Bu büyük miting, sendikalaştıkları için işten atılan, örgütlenme hakkı yok sayılanlar içindir’’dedi. 

İlginizi çekebilir

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *