TMSF'nin açıklamasına göre, İngiltere Yüksek Mahkemesi'ndeki tahkim davasını kaybeden terör örgütü FETÖ firarisi Akın İpek'in Bebek'teki yalısı için düzenlenen ihale, 750 milyon lira muhammen bedelle başladı.

Dört katılımcının yer aldığı satış ihalesinde, kapalı tekliflerin ardından üç saat süren açık teklif aşamasına geçildi. İhale sonunda, 1 milyar 100 milyon lira teklif veren, yüzde 70'i Tayvanlı TCC’ye ait olan Oyak Çimento, yalının yeni sahibi oldu.

Bakan Yerlikaya duyurdu: "Bozdoğan 47" operasyonlarında 28 şüpheli yakalandı Bakan Yerlikaya duyurdu: "Bozdoğan 47" operasyonlarında 28 şüpheli yakalandı

Oyak Çimento, bu yılın ilk çeyreğinde çoğunluk hissesini Uzak Doğu'nun en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Corporation (TCC) şirketine devretmişti. OYAK ile TCC arasında 9 Aralık 2023’te imzalanan hisse devir sözleşmesi kapsamında, 2024’ün ilk çeyreğinde ilgili tüm yasal onaylar alındıktan sonra pay devri gerçekleşmişti.

İstanbul Bebek'teki satışa konu olan eski eser niteliğindeki yalı, 925 metrekare brüt kapalı kullanım alanına ve 208 metrekare terasa sahip.

FETÖ firarisi olarak İngiltere'de yaşayan Akın İpek, Türkiye aleyhine açtığı iki uluslararası tahkim davasını da kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı