Türk Fizikçi Furkan Öztürk, 175 yıldır çözülemeyen gizemi çözdü! Harvard Üniversitesi'nden ödül aldı Türk Fizikçi Furkan Öztürk, 175 yıldır çözülemeyen gizemi çözdü! Harvard Üniversitesi'nden ödül aldı

Skandal olaya ilişkin mahkeme belgeleri ortaya çıktı. Geçen hafta açıklanan mahkeme belgeleri ile Meta'nın Netflix'in Facebook kullanıcılarının mesajlarını görmesine izin verdiğini ortaya çıktı.

Maximilian Klein ve Sarah Grabert tarafından Meta'ya karşı büyük bir rekabet davası açılmıştı. Açılan davayla birlikte önemli belgelere ulaşıldı.

MİLYONLARCA DOLAR REKLAM GELİRİ ELDE EDİLDİ

Dava kapsamındaki mahkeme belgeleri, sosyal medya devinin Netflix'in Facebook kullanıcılarının özel mesajlarını okumasına izin verdiğini aktarıyor. Konuya ilişkin Fox Business tarafından yapılan açıklamaya göre, Facebook Netflix'ten milyonlarca dolar reklam geliri elde etti.

ORTAKLIK NASIL GELİŞTİ

Bu ilişkinin Netflix kurucu ortağı Reed Hastings ile Facebook patronu Marck Zuckerberg arasındaki kişisel ilişki sonucunda ortaya çıktığı iddia ediliyor.

2011 ile 2019 yılları arasında Netflix'in o zamanki CEO'su Hastings, Facebook'un yönetim kurulunda yer aldı ve ayrıca şirketlerin ilişkilerini kişisel olarak yönetti. Söz konusu belgelere göre, Hastings'in Facebook yönetim kuruluna adım atmasının ardından "bir ay içinde" "Inbox API" adı verilen bir anlaşma imzalandı.

Yapılan bu anlaşma, başvurulara göre Netflix'in Facebook kullanıcısının özel mesaj gelen kutularına programlı erişimine izin sağladı.