2000 sonrsı emekli olmak isteyenler için kademeli emeklilik sistemi gündeme geldi. 1999 ve 2000 sonrası işe girişi olan kişiler kademeli emeklilik sisteminin gelmesini bekliyor. İçeriğinde EYT kapsamında kalan ve 9 Eylül 1999 sonrasında sigorta girişliler için önemli avatajlar olacağı biliniyor.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

2000'LER EYT YASASINDAN YARARLANACAK MI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle 1999 öncesi işe girişi olan vatandaşlar emeklilik hakkı elde etti. Ancak bir yıl, ay hatta gün farkıyla emekli olamayan ve 17 yıl çalışmak durumunda kalanlar kademeli emeklilik sisteminin yürürlüğe girmesini bekliyor. 

Ancak şu anki mevzuata göre, kısmi emeklilik için kadınlarda 58 , erkeklerde ise 60 yaş şartı bulunuyor. Bu nedenle emeklilik hakkını kıl payı kaçıran vatandaşlar, ilerideki süreçlerde kademeli emeklilik sisteminin getirilmesini bekliyor. 

Kademeli emeklilik beklentisi içerisinde olan 2000'li işçiler yeni düzenlemelerin kendilerine ne gibi avanta sağlayacağını ve emeklilik planlarını nasıl etkileyeceğini beklemeye başladı. Bu süreçte, hükümetin gelecekte yapacağı açıklamalar ve sonuçları büyük bir önem arz ediyor. 

İlerleyen dönemde yapılacak düzenlemeler, EYT dışında kalan ve emeklilik hakkını kıl payı kaçıran işçiler için umut olabilir. Ancak, kesin detayları ve sisteminde nasıl şekillenceği şu an için belirsizliğini koruyor.