"Haberin İşçisi"
İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9505 %-0.11
40,9821 %-0.54
3.805,46 % 0,99
3.187.553 %-0.269
İşçi Haber Politika TBMM’de Siber Güvenlik Kanunu’nun 14. maddesi kabul edildi

TBMM’de Siber Güvenlik Kanunu’nun 14. maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’nin bir maddesi daha kabul edildi. Teklifin kabul edilen 14. maddesine göre, “Siber Güvenlik Başkanlığının gelirleri, genel bütçeden yapılacak hazine yardımlarından, Başkanlığın faaliyetlerinden elde edilen gelirlerden, Başkanlık tarafından verilen idari para cezalarından elde edilen gelirlerden, kanun ve kararnamelerle kurulu bulunan ve kurulacak olan fonların gelirlerinden cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 10’una kadar aktarılacak tutarlardan ve diğer gelirlerden” oluşacak.

Okunma Süresi: 2 dk

TBMM Genel Kurulu’nda, Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’nin 14. maddesi kabul edildi. Teklife göre, Siber Güvenlik Başkanlığının gelirleri, genel bütçeden yapılacak hazine yardımlarından, Başkanlığın faaliyetlerinden elde edilen gelirlerden, Başkanlık tarafından verilen idari para cezalarından, kanun ve kararnamelerle kurulu bulunan ve kurulacak olan fonların gelirlerinden, Cumhurbaşkanı kararıyla aktarılacak tutarlardan ve diğer gelirlerden oluşacak.

Genel Kurulda Yaşanan Tartışmalar

Genel Kurulda, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Kadıköy Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili ve CHP’li Ahmet Kurtuluş’un, AK Parti Meclis Üyesi Elif Lale Bilgili’ye yönelik ifadelerine tepki gösterdi. Yıldırım, “İşte CHP’nin kadınlara saygısı bu kadar. Kendi gibi davranmayan ve kendileri gibi düşünmeyen insanlara tahammülleri bile yok. Kadın haklarını sadece söylemde savunan CHP’nin ikiyüzlülüğünü artık herkes görüyor” diyerek, kadınları baskıyla susturmanın mümkün olmadığını ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Kurtuluş hakkında partisinin disiplin soruşturması başlattığını belirterek, Türkiye’de kadınların eşit temsili konusunda yapılan her şeyin Cumhuriyet devrimleri ve CHP tarafından gerçekleştirildiğini savundu. AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de, “Kadına ne yapıldıysa AK Parti yaptı, kadınları eğitimden mahrum eden CHP” şeklinde açıklamada bulundu. Ardından, AK Partili kadın milletvekilleriyle CHP’li vekiller arasında sözlü bir tartışma yaşandı.

Oylama Süreci ve Toplantı Yeter Sayısı

Teklifin 15. maddesi üzerine yapılan oylama öncesi, CHP’li milletvekilleri yoklama talep etti. İlk yoklamada toplantı yeter sayısı sağlanamayınca, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, birleşime ara verdi. Aranın ardından yapılan ikinci yoklamada da yeterli sayıya ulaşılamadı, bunun üzerine Karaca birleşimi, yarın saat 14.00’te toplanmak üzere kapattı.