TBMM Genel Kurulu’nda, Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’nin 14. maddesi kabul edildi. Teklife göre, Siber Güvenlik Başkanlığının gelirleri, genel bütçeden yapılacak hazine yardımlarından, Başkanlığın faaliyetlerinden elde edilen gelirlerden, Başkanlık tarafından verilen idari para cezalarından, kanun ve kararnamelerle kurulu bulunan ve kurulacak olan fonların gelirlerinden, Cumhurbaşkanı kararıyla aktarılacak tutarlardan ve diğer gelirlerden oluşacak.
Genel Kurulda Yaşanan Tartışmalar
Genel Kurulda, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Kadıköy Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili ve CHP’li Ahmet Kurtuluş’un, AK Parti Meclis Üyesi Elif Lale Bilgili’ye yönelik ifadelerine tepki gösterdi. Yıldırım, “İşte CHP’nin kadınlara saygısı bu kadar. Kendi gibi davranmayan ve kendileri gibi düşünmeyen insanlara tahammülleri bile yok. Kadın haklarını sadece söylemde savunan CHP’nin ikiyüzlülüğünü artık herkes görüyor” diyerek, kadınları baskıyla susturmanın mümkün olmadığını ifade etti.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Kurtuluş hakkında partisinin disiplin soruşturması başlattığını belirterek, Türkiye’de kadınların eşit temsili konusunda yapılan her şeyin Cumhuriyet devrimleri ve CHP tarafından gerçekleştirildiğini savundu. AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de, “Kadına ne yapıldıysa AK Parti yaptı, kadınları eğitimden mahrum eden CHP” şeklinde açıklamada bulundu. Ardından, AK Partili kadın milletvekilleriyle CHP’li vekiller arasında sözlü bir tartışma yaşandı.
Oylama Süreci ve Toplantı Yeter Sayısı
Teklifin 15. maddesi üzerine yapılan oylama öncesi, CHP’li milletvekilleri yoklama talep etti. İlk yoklamada toplantı yeter sayısı sağlanamayınca, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, birleşime ara verdi. Aranın ardından yapılan ikinci yoklamada da yeterli sayıya ulaşılamadı, bunun üzerine Karaca birleşimi, yarın saat 14.00’te toplanmak üzere kapattı.