Sağlık sektörü, toplum sağlığını koruma ve geliştirme misyonu ile hareket eden önemli bir sektördür. Ancak, bu sektörde çalışanların güvence altına alınması ve haklarının korunması, sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük bir öneme sahiptir.

Sağlık çalışanlarının hakları konusundaki yasal düzenlemelerin ise özel kamu sektör ayrımı yapmaksızın her sağlıkçıyı kapsaması kaçınılmazdır. Beyaz kod verme yetkisi olmayan Asm Grup Elemanları, bu düzenlemeler kapsamında göz ardı edilmemeleri gerektiğini düşünüyorlar. Her sağlık çalışanının, meslek gruplarına bakılmaksızın eşit bir şekilde korunması ve desteklenmesiyle sağlık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayacağını belirtiyorlar.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Buna istinaden Genç Sağlık Sendikası Asm Grup Elemanları Komisyonu Başkanı Büşra Şahiner, sağlıkta şiddet durumlarında 45 gün zorunlu kamu hizmeti talep etti.

Şahiner konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu:

"Sağlık kavramı hem bedenen hem ruhen iyilik halini ifade eder. İyilik halinin devamlılığı biz sağlıkçıların eline emanet ediliyor. Peki sağlıkçının sağlığı yerinde mi? Sorusunun cevabını biliyor muyuz? 'Beyaz kod' bizlere yetiyor mu? Soru ve sorunlar bizden büyük. Mesleğini icra ederken darp edilen, yaşatırken yaşamından olan yüzlerce meslektaşım için yasal düzenleme ile sağlıkta şiddet durumlarında şiddet uygulayan kişinin şiddeti uyguladığı kurumda, birimde 45 gün zorunlu kamu hizmeti vermeli."

"Beyaz kod verme yetkisi olmayan Asm Grup Elemanlarının durumu ise içler acısı.. Getirilen yasal düzenleme özel/kamu sektör farketmeksizin her sağlıkçıyı içermeli. Sağlığın özeli olmaz, sağlığın kadrolusu, kadrosuzu olmaz anlayışıyla, savunduğumuz 'birleştiriciliğin gücü' anlayışı ile tüm sağlıkçıları sarıp sarmalayan koruyan kollayan yasal düzenlemeler talep ediyoruz."