"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Siyaset Özgür Özel'den TRT'ye: Cenazeme de istemiyorum

Özgür Özel'den TRT'ye: Cenazeme de istemiyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçimler öncesi son grup toplantısında Özel, Memleket Partisi'nden CHP'ye katılan 3 isme rozetlerini taktı. Özgür Özel, belediye başkan adaylarını da grup toplantısında tanıttı. Özel, "Memleket Partililer ile CHP'liler arasında bir sorun olmaz. Burası herbirine kapısının ardında kadar açık olduğu, birileri babaevinden uzak kaldıysa sıcak bir çorba ve ev olarak tuttuğumuz babaevimizdir" diye belirtti.

"TRT'Yİ CENAZEME DE İSTEMİYORUM; DİRİMDE OLMAYANIN ÖLÜMDE DE GÖZÜ OLMASIN" 

"TRT Anayasal bir kurum. TRT Kanunu, Anayasa'ya dayanarak çıkarılmış. Anayasa diyor ki 'TRT özerktir ve tarafsızdır.' O tarafsız TRT, Murat Kurum 29 dakika Ekrem İmamoğlu 0, Hamza Dağ 26 dakika Cemil Tugay'a 0, Turgut Altınok'a 17 dakika Mansur Yavaş 0. Yapmış oldukları yayında tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş. İşte AKP'nin bir kamu televizyonunu kendi yayın organı haline getirdiğinin göstergesi. 1 Ocak'tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika bana 43 dakika. Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT'yi cenazeme istemiyorum. Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış."

"BİZ BU DARBEDE DEMOKRASİDEN MECLİS'TEN YANA OLMALIYIZ"

15 Temmuz akşamı uçaklar uçmaya başladı, tanklar harekete geçti. Haber geldi, asker darbe yapıyor. Ankara'daki milletvekillerini Genel Merkez'e çağırdık. 'Darbenin kimden geldiğine bakmaksızın, biz bu darbede demokrasiden Meclis'ten yana olmalıyız' dedim. 'Darbeye teslim olmayız, demokrasinin arkasındayız, darbenin karşısındayız' dedik. Meclis'i vurdular. Meclis'in canına okudular F-16'larla. Darbe gecesi Atatürk'ü hatırlayanlar bugün TRT'nin yayınında TRT'nin adını anınca yayını kesiyorlar."

"MADENLER ALARM VERMEYE DEVAM EDİYOR"

Elazığ Palu ve Erzincan İliç'te maden göçüklerini Meclis gündemine getiren Özel, "Madenler alarm vermeye devam ediyor" dedi. Özel, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasını hatırlatırken, "O günden bugüne bir arpa boyu yol alınmadığı gibi, işçiler üç vardiya çalışmaya devam ediyor. Madencinin fıtratında ölüm var demek, insanımızı kandırmak demektir. Fransız madencinin fıtratında olmayan, bizim madencimizin fıtratında olamaz. Alman’ın, İngiliz’in fıtratında olmayın bizim madencimizin fıtratında görmek vatandaşı kandırmaktır. İşçinin hayatını yok saymaktır." dedi. 

CHP lideri, Meclis'e 43 maden yasası geldiğini işaret ederek, "İçinde işçi sağlığı ve güvenliği için tek bir madde yok" ifadelerini kullandı. Özel, "Madenler bir kez daha sinyal veriyor. Bir kez daha dikkatimizi oraya çekiyor. Bu kazaları durdurmak için kanun yapmayanlar ne yapıyor? Murat Kurum'un İliç yığınına izin verdiği, o karardan sonra Erdoğan'ın imzasıyla şirketin 221 milyon lira borcunu affetmesi... Bu şirket o madenden 334 milyon dolar kâr etmiş. Böyle bir insafsızlık ve kayırmacılık..."

"TAYYİP BEY VE AİLESİ İSRAİL TİCARETİNDEN PAY ALIYOR"

Ben Madrid'de Sosyalist Entarnasyonel'in 140 üyesinin karşısındaydım. Filistin'de 30 bin insan öldürüldü. Gelin, Filistin'deki mezalimi bitirelim dedim. Erdoğan da Sakarya'daydı. Bir pankart açtılar 'İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın'... Gidip apar topar pankartı toplattılar. Pankartı açanlar biliyorlar ki ticareti Erdoğan'ın ailesi yapıyor. Cuma namazına Erdoğan'la 300 araçla giden etrafındaki iş adamları yapıyor. Biliyorlar ki Tayyip Bey ve ailesi İsrail ticaretinden pay alıyor.

"BAYRAM İKRAMİYESİNDEN 18 KG KIYMA ÇALINDI"

Acı bir reçete geliyor. 31 Mart'tan sonra kemer sıkma, zamlar ve tasarruf genelgeleri ardı ardına gelecek. Pideyi 15 lira yapmışlar. Yüzde 50 zamlanmış ama işin içinde bir oyun var. Hem fiyata zam yapıp hem gramajdan alıyorlar. Zam yüzde 80. Hani enflasyon yüzde 65'idi. Et ve Balık Kurumu'nun önünde 850 metre kuyruk oluştu. İnsanlar çocuklarının boğazlarından bir tutam kıyma geçsin diye sabahın köründe bu mücadeleyi veriyorlar. Emeklilerle ilgili bayram ikramiyesi var... 2015'te söz verip 2018'de bin lira verdiler. Hesap kitap yapıp 3 bin lira verdiler. Emekli orada ucuz kıyma kuyruğunda... İlk verildiğinde bin lira ile 24 kg kıyma alınıyordu. Şimdi 3 bin lira ile 6 kilo kıyma alınıyor. 18 kilo kıymayı Erdoğan, emeklinin bayram ikramiyesinden çalmıştır. Bizim dediğimiz 17 bin lira olsa 35 kilo olacak.

"BİR EMEKLİ KART ÇIKARALIM BU ZULMÜ BİTİRELİM"

Özel, "Belediyelerimizin çeşitli uygulamaları var. 1 Nisan sonrası hepsini çatı altında toplayacağız. Buradan çağrı yapıyoruz; bu kartı emekli kartına çevirelim. Gelin 3 gün daha çalışalım. Emekli kart çıkaralım. Hem 17 bin lira yükleyelim, hem 15 günde 1 kg et alacak ücreti yükleyelim, hem ulaşımda, belediyede, doğalgazda geçecek indirimi yükleyelim. Bütünleşik emekli kart uygulaması getirelim. Üzerimize ne düşerse yerine getirmeye hazırız. Bir emekli kart çıkaralım bu zulmü bitirelim" dedi.

"YOL YAPIMINDA BİLE İŞSİZLİK SİGORTA FONUNU KULLANDILAR"

Bu hükümet eliyle kuşa çevrildi, perişan edildi. Bunlar yol yapımında bile bu fonu kullandılar. 2023'te sigorta fonundan işçiye ödenen yüzde 18.5, işverene verilen yüzde 67. Kumbara işçinin. Yüzde 50'si işveren atarken yüzde 67'sini almış. Böyle kanun olur mu? Bugün ne yapıyorlar? Biz işçinin kumbarasından işverene bir şey ödenmesine ilk günden bu yana karşı çıktık. Bu fon işçi işsiz kaldığında kullanılacak. Takipçisi olacağız, düzenlemeyi AYM'ye taşıyacağız.

"AF YETKİNİ DOMUZ BAĞCILARA, SİVAS CANİLERİNE KULLANIYORSUN"

CHP lideri Özgür Özel, 28 Şubat döneminde yaşananları hatırlatırken şunları söyledi:

"Askeri vesayet ortadan kalktı diyorlar, askerin siyasete değil iktidara müdahalesi ortadan kalktı. İşte Jandarma'nın sosyal medya hesabını Soylu'nun trollerinin kullandığı bir süreç yaşadık. Askeri vesayet iktidar değil muhalefet üzerinde sürüyor. O baskı döneminde olanlardan şikayet edenler devletin televizyonunu parti televizyonu, devletin tüm imkanlarını kendilerine tahsis etmiş durumdalar. 28 Şubat'ta yaşananların bugün her gün yaşatıldığı bir sürece getirdiler. 28 Şubat'ın bir mağdurları daha var ki, onları anmazsak büyük bir haksızlığa neden olmuş oluruz. Emir-komuta zinciri içinde 28 Şubat davasında içeride insanlar yatıyor. Çetin Doğan, Fevzi Türker, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak. Bu neyin kini, neyin intikamı. 28 Şubat yaşandı, hükümet değişti. Sen Erbakan Hoca'yla beraber sen 'Milli görüş gömleğini çıkardım' dedin. 28 Şubat'ın devamında partinin iktidara getirilmesi sağlandı. Şimdi çıkmış, iktidarını borçlu olduğu o süreçte bir suçu olmayan, 30 yıl sonra belki hayatının son günlerini geçirecek olan bu güzelim insanlara içerde tutarak zulüm ediyorsun. Af yetkini domuz bağcılara, Sivas canilerine kullanıyorsun. Sana o süreçte askerin siyasete müdahale olduğu denilen o süreçte ne kadar dahli olduğu bilinmeyen insanlara kin duyuyorsun."

"ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ"

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki karşılıklı açıklamalara dikkat çeken Özgür Özel, "Eski dosttan düşman olmaz. Dün öptüğümüze tükürmek yok. Bizden millet bunu istemez. İki taraf da ittifak ortağından ayrılmış; iyi insanlar diyoruz. Ne yöneticileriyle kavga ediyoruz. Bir yandan hocasının emaneti, son seçimlerde ittifak ortağına sirk canbazı diyor... Fatih Bey kendi değerlendirmesini yapar. 14 Mayıs'ta kendisini iktidarda tutan YRP seçmeninde, hatta AKP ve MHP seçmenine şunu diyoruz; Cumhur İttifakı kasvetli bir iktidardır. Kime yıldırım düşüreceğini bilemezsiniz. Cumhur İttifakı'nı dengelemenin tek yolu Türkiye ittifakıdır. Bütün Türkiye'yi hep birlikte kucaklıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda il, ilçe başkanlarına, milletvekillerine seslenen Özgür Özel, "Atatürk'ün partisi iktidar olmak için görev bekliyor. İl Başkanlarım, örgütü ayağa kaldırın, partiyi ayağa kaldırın. Gidin ve bu seçimi kazanın!" diye seslendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *