Bizler sıcak yatağımızda uyurken yalçın dağlarda -30 derecede görev yapan uzman çavuşlar kadro talep ediyor. 

3269 Sayılı Kanun ile TSK’da kritik görevlere alındılar ancak sözleşmeli olmaları beraberinde pek çok sorunu da doğurdu. Bu nedenle sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar, TSK’da kadrolaşarak güvence altına alınmayı istiyorlar. 

Mesleki açıdan güvence bekleyen uzman çavuşlar, tıpkı subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçip kadroya dahil edilmek istiyor. Uzman çavuşlar, tıpkı subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçip kadroya dahil edilmeyi bekliyor.  

Uzman çavuşlar, gazi, şehit yakınları ile sözleşmeli personel yasası kapsamı dışında kalan 140 bin kişinin özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin kanun değişiklikleri üzerinde çalışma yapılmaya başlandı.

Uzman çavuşların özlük haklarının iyileştirilmesi için düzenlediği basın toplantıları, genel kurul konuşmaları ve hazırladığı kanun teklifi ile sürekli gündemde kalmasını sağlayan MHP'li İzzet Ulvi Yönter, Hürriyet'e şunları söyledi:

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

"Uzman çavuşlar kahraman. Bizim canımız. Uzman çavuşlarla ilgili bizim, Genel Başkanımızın talimatıyla yapmış olduğumuz çalışmalar ortada ve kamuoyunun bilgisi dahilinde. MHP seçim beyannamesine uzman çavuşlarla ilgili ne yapılacağını yazdı ve milletimizle paylaştı. Şu anda TBMM'de gündeme gelen kanun teklifi, uzman çavuşlarımıza önemli haklar veriyor. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Elbette kahramanlarımıza ne versek, neyi yapsak eksik ve yetersiz. İnanıyoruz ki önümüzdeki günlerde ve dönemlerde uzman çavuşlarımıza talep ettikleri diğer haklar da mutlaka sağlanacaktır. Uzman çavuşlar bu memleketin, bu milletin kahramanı. Onlara gözümüz gibi bakacağız. Onlar bizim kardeşimiz. Nimette en arkadalar, külfette en öndeler, bunun değişmesini istiyoruz. Toprağa düşünce kadrolu, toprağın üstünde sözleşmeli olmalarını istemiyoruz. Çok şükür bu kanun teklif ile önemli değişiklikler oluyor. Mesela komando uzman çavuşlara kadro geliyor. 200 bin uzman çavuş, 100 bin de emekli var. 6 bin sayılı Kanun mağduru kardeşlerimizin sorunları kronikleşmişti. Büyük bir hak mahrumiyetine dönüşmüştü. Bu kanun teklifi ile bu sorun çözülüyor. Israrla bu sorunun peşine gittik. Taviz vermedik çünkü biz uzman çavuşlara inanıyoruz. Onlar sıvası dökülmüş evlerde doğdular. Tıpkı bizim gibi. Ama sıvası dökülmüş evlerden çıkarak, bu vatanın yere düşmesini engellemek için her şeyi yaptılar. Kahraman çünkü onlar." 

UZMAN ÇAVUŞ SON DURUM

CHP'li Özel, "Uzman çavuşların özlük haklarının iyileştirilmesi ve kadroya geçebilmeleri için İzmir Milletvekilimiz Murat Bakan'ın imzasıyla verdiğimiz kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. İktidarımızda uzman çavuşlara hakkını vereceğiz." dedi.