"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2612 %-0.05
37,0585 %0.18
2.302.828 %0.414
3.014,15 0,71
Ara
İşçi Haber Dünya ABD’den İran’a uyarı: Gerginliği tırmandırmak Tahran’ın çıkarına olmaz

ABD’den İran’a uyarı: Gerginliği tırmandırmak Tahran’ın çıkarına olmaz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikastı sonrasında bölgedeki artan gerginliklere ilişkin soruları yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'a İsrail ile yaşanan gerilimi artırmanın "Tahran'ın çıkarına olmayacağı" mesajını iletti.

Miller, diplomatik temaslar aracılığıyla İran hükümetine, "gerilimi artırmanın kendi çıkarlarına uymadığını ve ABD'nin İsrail'i koruyacağını" belirten "tutarlı mesajlar" gönderdiklerini açıkladı.

Miller, daha geniş bir Orta Doğu çatışmasının "kaçınılmaz" olabileceğini ancak ABD'nin bunu önlemek için çalışmaya devam edeceğini vurguladı. Gerilimin artmasının bölgedeki hiçbir tarafın çıkarına hizmet etmeyeceğini belirtti.

Miller, "Tüm olasılıklara karşı hazırlıklıyız. 7 Ekim'den beri durum böyle" dedi.

ABD'nin bölgedeki temaslarına da değinen Miller, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bugün Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüştüğünü bildirdi. Blinken'ın bu görüşmelerde, bölgenin kritik bir dönemden geçtiğini vurguladığını ve tarafların tansiyonu artırmaktan kaçınarak sükunet çağrısı yapmalarının önemine dikkat çekti.

Miller, Blinken'ın ABD'nin Gazze'de ateşkesi sağlamak, rehineleri serbest bırakmak ve Filistin halkının acılarını ele almanın yanı sıra, daha geniş gerginlikleri yatıştırmaya yönelik kritik bir adım atma amacını açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Ayrıca Miller, İran'ın herhangi bir ek eyleminin, gerginlik riskini artıracağını ve İsrail veya diğer taraflardan daha fazla yanıt alma ihtimalini güçlendireceğini, bu durumun kontrolden çıkabilecek bir çatışmaya yol açabileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *