Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, Gazze'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kamikava, açıklamalarında Gazze Şeridi'ne temel gıda, ilaç ve hijyen ürünlerinin ulaştırılması konusunda son derece katı kısıtlamaların bulunduğuna dikkat çekerek, lojistik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi üzerinde çalıştıklarını aktardı.
Hedeflerinin, kadın ve çocuklar dahil Gazze'de acı çeken herkese bir an önce yardım malzemelerini ulaştırmak olduğunu söyleyen Kamikava, Japonya'nın, malzemelerin mümkün olduğu kadar çok sayıda ihtiyaç sahibi insana ulaştırılabilmesi amacıyla, "insani deniz koridoru girişimine" katılacağını belirtti.
Ayrıca yaptığı açıklamalarda deniz koridorunun, kara taşımacılığındaki sınır kısıtlamalarını ortadan kaldırabileceğine dikkat çeken Kamikava, "Konuyla ilgili derhal çalışacağız." dedi.
Gazze'ye gıda malzemesi taşıyan ilk gemi, AB, ABD, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ortaklığındaki girişim sonucunda, hafta içinde Kıbrıs Adası üzerinden yola çıkmıştı.
2,3 MİLYON FİLİSTİNLİ AÇLIĞA MAHKUM
İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de yaşayan 2,3 milyon Filistinli açlığa mahkum olmuş durumda.
10 Mart'ta, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "açlığın her yerde olduğu" aktarılmıştı.
Ayrıca BM tarafından yapılan uyarıda da, İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilmişti.
(Kaynak:AA)