"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2797 %0.01
37,0519 %0.01
2.303.192 %-0.127
3.023,27 -0,15
Ara
İşçi Haber Dünya Lübnan: İsrail'in çağrı cihazlarını patlatarak düzenlediği saldırı savaş suçudur

Lübnan: İsrail'in çağrı cihazlarını patlatarak düzenlediği saldırı savaş suçudur

Lübnan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Hadi Hachem, İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazlarını patlatarak düzenlediği saldırının savaş suçu olduğunu dile getirdi.

BM Genel Kurulu'nda düzenlenen acil oturumda, Hachem İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarındaki faaliyetlerinin yasal sonuçlarına dair konuştu. Hachem, İsrail'in 8 Ekim'den bu yana Lübnan’a yönelik saldırılarının ve sertleşen söylemlerinin uluslararası hukuk, BM kararları ve insan haklarını ihlal ettiğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in düzenlediği siber saldırının binlerce kişinin yaralanmasına ve 9 kişinin ölümüne yol açtığını vurgulayarak, bu saldırının "savaş suçu" olduğunu ifade etti.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Amir Saeid İravani, İsrail'in Lübnan’daki sivillere yönelik saldırı ve terör faaliyetlerinin birçok kişinin yaralanmasına neden olduğunu belirtti ve bu eylemleri en güçlü şekilde kınadıklarını söyledi. İravani, İsrail’in suçlarının hesabını vermesi gerektiğini vurguladı ve uluslararası topluma İsrail’in savaş makinesini durdurma çağrısı yaptı. Ayrıca, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani’nin Lübnan’daki çağrı cihazı patlamasında yaralandığı, ancak sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *