"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2940 %0.16
37,1850 %0.03
2.337.789 %2.31
3.015,16 0,11
Ara
İşçi Haber Spor Beşiktaş, Olimpik Lyon'u 1-0 mağlup etti

Beşiktaş, Olimpik Lyon'u 1-0 mağlup etti

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında konuk olduğu Fransa temsilcisi Olimpik Lyon'u 1-0 mağlup etti.

Beşiktaş, Groupama Stadı'ndaki UEFA Avrupa Ligi maçında Olimpik Lyon'u 1-0 mağlup ederek organizasyondaki ilk galibiyetini elde etti. Siyah-beyazlıların galibiyet golünü 71. dakikada Gedson Fernandes kaydetti. Bu sonuçla Beşiktaş, önceki iki maçında Ajax ve Eintracht Frankfurt'a mağlup olmasının ardından moral buldu.

İLK YARI

Karşılaşmanın ilk yarısında Olimpik Lyon, 7. dakikada Benrahma'nın ortasıyla gole çok yaklaştı ancak Nuamah'ın kafa vuruşunu kaleci Ersin Destanoğlu kornere çeldi. 16. dakikada Benrahma'nın vuruşu direğin yanından auta gitti. 24. dakikada Lyon'un bulduğu gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt nedeniyle iptal edildi. 27. dakikada ise Lyon'un kazandığı penaltı, VAR uyarısıyla serbest vuruşa dönüştürüldü ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıda Beşiktaş, 71. dakikada Gedson Fernandes’in attığı golle öne geçti. Rafa Silva'nın ara pasında ceza sahasına giren Fernandes, sert bir şutla topu ağlara gönderdi. Maçın sonunda Zaha’nın vuruşunu kale çizgisi üzerinde Uduokhai önledi ve Beşiktaş maçı 1-0 kazanarak önemli bir galibiyet elde etti.

Beşiktaş, bu sezon kalesini gole kapattığı 6 maçtan da galip ayrıldı. Gedson Fernandes, bu sezon tüm kulvarlarda 7. golünü kaydederken, 3’ü Süper Lig’de, 4’ü ise UEFA Avrupa Ligi’nde oldu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Lyon’un güçlü bir takım olduğunu belirtirken, “Şansa da ihtiyacınız olur. İkinci yarıda daha iyi geçiş yaptık ve sabırlı olduk. Bu galibiyet bizim için çok iyi oldu,” dedi. Olimpik Lyon’un teknik direktörü Pierre Sage ise, “Birçok fırsatı değerlendiremedik ve bu maçı kazanabilirdik,” şeklinde konuştu.

Bu sonuçla Beşiktaş, Lyon’un 5 maçlık galibiyet serisine son vermiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *