"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3122 %0.21
37,2200 %-0.48
2.399.048 %-0.277
3.018,55 -0,07
Ara
İşçi Haber Gündem Bilecik’e yurdun dört bir yanından gelen öğretmenler doğa eğitimine katılıyor

Bilecik’e yurdun dört bir yanından gelen öğretmenler doğa eğitimine katılıyor

Projede uzman olarak görev yapan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal: ”Amacımız, öğretmenlerimizin burada aldıkları uygulamalı eğitimleri öğrencilerine, çevrelerine aktarabilmeleri, sınıflarını ve doğayı bir laboratuvar olarak kullanmaları ve okul dışı etkinliklerinde uzman olmalarını sağlamaktır”

BİLECİK (AA) Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, İstanbul Ticaret Üniversitesince, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle öğretmenlere teorik ve uygulamalı doğa eğitimi veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak bazı illerde farklı branşlarda görev yapan 30 öğretmen, "Osmaneli'nden Orhaneli'ne Doğa Eğitimi Projesi" kapsamında Osmaneli Belediyesinin ev sahipliğinde 21 Ağustos'ta başlayan 10 günlük eğitim için bir araya geldi.

Katılımcılara alanında uzman 25 eğitmen tarafından ilçenin doğa, yaban hayatı, tarihi ve kültürel varlıkları ve jeolojik oluşumları hakkında alan çalışması uygulanıyor. Çalışmayla, öğretmenlerin doğayı tanıyıp anlayabilmesi ve gördüklerini öğrencilerine aktarabilmesi hedefleniyor.

Projede uzman olarak görev yapan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ünal, AA muhabirine, öğretmenlerin eğitimin işlek kanalı olmasından dolayı projede hedef kitle seçildiğini söyledi.

Eğitimin içeriği hakkında bilgi veren Ünal, şöyle konuştu:

"Biz burada öğretmenlerimize doğayı, doğanın dilini ve doğada eğitimin nasıl verilebileceğini, okul dışında hangi etkinliklerin yapılabileceğini öğretiyoruz. Drama teknikleri, doğada hayatta kalma, çevre, botanik, sürüngen ve ilk yardım eğitimleri veriyoruz. Amacımız, öğretmenlerimizin burada aldıkları uygulamalı eğitimleri öğrencilerine, çevrelerine aktarabilmeleri, sınıflarını ve doğayı bir laboratuvar olarak kullanmaları ve okul dışı etkinliklerinde uzman olmalarını sağlamaktır."

Ünal, projenin Bilecik ayağını tamamladıktan sonra Bursa'ya hareket edeceklerini aktardı.

"Burada öğrendiklerimizi derse uyarlayacağız"

Adana'dan gelen beden eğitimi öğretmeni Fatma Arı ise bir meslektaşının tavsiyesi üzerine projeye dahil olduğunu anlattı.

Faaliyetlerin dolu dolu geçtiğini vurgulayan Arı, "Çok güzel şeyler öğreniyoruz. Hiç durmadan bir sürü etkinlik yapıyoruz. Burada öğrendiklerimizi derse uyarlayacağız. Doğadaki yaşamı, doğaya sevgiye, saygıya derslerimizde yer vereceğiz, öğrencilerimize de bunları aşılamaya çalışacağız." dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de bu projenin ilçelerinde 4'üncü kez gerçekleştirildiğini belirtti.

Prof. Dr. İdris Oğurlu'nun, projenin koordinatörlüğünü yaptığını bildiren Şahin, "Doğa ve uzay bilimleri konusunda Türkiye'nin çok deneyimli isimleri var. TÜBİTAK'ın da destek vermesi hem doğanın korunması hem de doğal varlıkların ortaya çıkarılmasıyla, doğada yaşayan tüm canlı ve bitkiler zaten kayıt altında ama yine ek çalışma yapılmış oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşık 35 üniversiteyle iş birliği yaptıklarını dile getiren Şahin, bu tür çalışmalara ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *