DAĞDER’de mayıs ayı sonunda gerçekleşmesi planlanan olağan genel kurul için genel başkanlığına adaylığını açıklayan Aydın Özdemir, değişim ve gelişim için göreve talip olduklarını açıkladı.BURSA (İGFA) - Bursa’nın dağ yöresinin en etkili sivil toplum kuruluşu olan DAĞDER’de mayıs ayı sonunda yapılması planlanan olağan genel kurulda genel başkanlık için adaylığını duyuran Aydın Özdemir, 27 yıllık iş hayatı sürecinde ve 2015 yılı ağustos ayından bu yana başkanvekili olarak yer aldığı yönetim kurulunda edindiği tecrübeleri başkan olarak aktarmak istediğini dile getirdi.
ÜYE YÖNETİM SİSTEMİ ALTYAPISI KURULDU
2015 yılında dernek yönetiminde görev almaya başladığında dernek kurumsallığının istedikleri seviyeye ulaşmadığını, üyeliklerle ilgili düzenli bir sistemin olmadığını, üyeliklerin excel’lerde takip edildiği bir sürecin yaşandığını kaydeden Özdemir, “Üye yönetim sistemi kurulmasına karar verdik. Bütün üyeler, interaktif kullanabildiği entegre bir sistemle veri tabanlarına ulaşıp her türlü işlemini yapabiliyor. Üyeler veri tabanını, kredi kartı, SMS sistemi veya farklı ödeme alternatifleriyle sistemi rahatlıkla kullanabiliyor.” dedi.
ÇINARIN KÖKÜNÜ GÜÇLENDİRECEĞİZ
DAĞDER’de görev aldığı 7 yıllık süreçte projelerin tanıtımı ve takibine kadar temsiliyeti en üst seviyede gerçekleştirdiğini vurgulayan genel başkan adayı Özdemir, “Görev süremizde derneğimizin logosu olan çınar yaprağının kökünün güçlendirmesi ve temelinin sağlamlaştırılması için çalıştık. Sosyal yardımlar ve projelerin rahatlıkla yapılabileceği bir yapı oluşturduk. Yönetimdeki ihtiyaçlar ve kurulda görev alacak üyeler konusunda ince eleyip sık dokuduk. Sanat, sağlık, tarım ve kültür gibi farklı branşlardaki ana başlıklarda çalışabilecek insanları içimize kattık. Yönetim kurulu ekibimiz konusunda uzman ve hizmet edebilecek nitelikli isimlerden oluşuyor” diye konuştu.
DAĞDER KABUĞUNU KIRACAK
Göreve geldikten sonraki projelerine dair değerlendirmelerde bulunan genel başkan adayı Aydın Özdemir, “DAĞDER’in adını kabuğumuzu kırarak sadece Bursa değil Türkiye’nin bütün illerinde duyuracağız. Türkiye’de faaliyette bulunan devletimizin uygun gördüğü kurumlarla birlikte yurtdışındaki kurumlarla oluşturulacak köprülerle derneğin dış dünyaya açılımını sağlamayı hedefliyoruz. Uluslararası arenada sosyal ve kültürel faaliyetlerle derneğin adını duyurarak döneme damga vurmayı hedefliyoruz. Bursa’da bulunan kamu kurumlarıyla eş güdümlü olarak dağ yöresi köylerinin kültürel ve ekonomik yönlerinin envanteri çıkaracağız. Çalışmayı rapor haline getirip, kamu kurumlarıyla eşgüdümlü çalışarak yörelerin ekonomik girdisini artırmayı hedefliyoruz. BEBKA, KOSGEB ve İPARD destek projelerinin uygulanması için kentimizde ki iş insanlarının bir araya geldiği kurumlar olan BTSO ve iş insanları dernekleri ile projeler geliştirip uygulayacağız. DAĞDER olarak mesaimizin yarısını şehirdeki üyelerle ilgili faaliyetlere harcarken, yarısını da dağ yöresine ayırarak sosyoekonomik anlamda getiriler sağlamayı düşünüyoruz. Kurumsallaşmanın getirdiği, içerde yetişenlerin göreve talip olduğu, dernekçiliğin ne olduğunu bilenlerin geldiği bir yönetim anlayışıyla, aldığımız bilgi ve birikimleri bir sonraki yönetimlere aktararak, dağ yöresinin birlik ve beraberliğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Değişim sürecini gelişimle başlatmayı hedefliyoruz. Sürpriz projelerimizi sunmaya devam edeceğiz” dedi.