"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2844 %-0.02
37,0784 %0.21
2.309.889 %0.267
2.998,61 0,19
Ara
İşçi Haber Gündem CHP'nin ışık açma-kapatma eylemine ülke genelinde katılım

CHP'nin ışık açma-kapatma eylemine ülke genelinde katılım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısıyla başlatılan ışık açma-kapama eylemi yurt genelinde gerçekleştirildi. Eyleme CHP Genel Merkezi de katıldı.

Siyasette ana gündem maddelerinden biri asgari ücrete ara zam ve emekli maaşlarına ek zam konusu oldu. Bu nedenle CHP Genel Başkanı Özgür Özel, vatandaşları zamları protesto etmek için bir eylem başlatmaya davet etti.

Özel, yaptığı açıklamayla bu akşam saat 9’da ülke genelinde ışık açma kapama eylemi çağrısında bulundu. Özel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Asgari ücretin 25 bin lira olmasını bekliyoruz. Bu mücadelenin de sonuna kadar arkasındayız. Zam yaparsan geçim olur zam yapmazsan seçim olur. Madem ayağa kalktınız Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Türkiye, bu akşam saat 9'da ayağa kalk. Eğer zam istiyorsan bu akşam 9'da başlıyoruz. Işıkları yakın kapatın. Durmadık yeni başlıyoruz. Zammı söke söke alacağız. Ya zam ya seçim olacak."

Özel'in çağrısı üzerine saat 21.00 için çağrı yaptığı ışık açma-kapatma eylemi ülke genelinde yapıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda ise görüşmelerin devam ettiği sırada saat 21.00 olduğunda CHP'li milletvekilleri cep telefonlarının ışıklarını açıp kapatarak eyleme katıldı.

Kaynak: Dünya

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *