"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye'nin güvenliği için gerekeni yapacağım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye'nin güvenliği için gerekeni yapacağım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Suriyeli Kürt YPG milislerinin sınır ötesi saldırılarının artmasının ardından Türkiye'nin güvenliği için gerekeni yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ankara'nın ABD destekli YPG'yi suçlayarak iki Türk polisini öldüren saldırının bardağı taşıran son damla olduğunu ve Türkiye'nin kuzey Suriye'den kaynaklanan tehditleri ortadan kaldırmaya kararlı olduğunu söyledi.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki Azaz bölgesindeki polisin, terör örgütü olduğunu söylediği YPG'nin pazar günü başlattığı güdümlü füze saldırısında vurulduğunu söyledi. Ankara, pazartesi günü, daha doğuda YPG kontrolündeki bir bölgeden ateşlendiğine inanılan top mermilerinin Türkiye'nin güneyindeki Karkamış'ın iki bölgesinde patladığını söyledi.

Rusya ve ABD verdikleri sözleri tutmadı

Ankara'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, ABD ve Rusya'nın YPG'nin Suriye sınır bölgesinden çekilmesini sağlama sözlerini tutmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, "Son yapılan saldırılarda, bu bölgede sivillere yönelik ve bize yönelik saldırılarda da Rusya'nın da ABD'nin de sorumluluğu var. Son saldırılarda hem Rusya hem de ABD verdikleri sözleri tutmadılar. Verdikleri sözleri tutmadıkları için güvenliğimiz için gerekeni yapacağız” dedi.

Türkiye, IŞİD ve YPG'ye karşı bölgeye üç ayrı sınır ötesi harekat düzenledikten sonra, müttefik Suriyeli isyancılarla birlikte kuzey Suriye'deki toprak parçalarını kontrol ediyor. Ankara, ABD'nin YPG'ye verdiği destekten çileden çıktı ve NATO müttefikinin desteğini kesmesini talep ediyor.

2019'da Moskova ve Washington ile yapılan ayrı anlaşmalarda Türkiye, sınırının 30 km güneyindeki YPG militanlarının geri çekilmesi karşılığında kuzeydoğu Suriye'deki saldırısını durdurdu, ancak o zamandan beri defalarca ihlallerden şikayet etti ve her iki ülkeyi de sözlerini tutmamakla suçladı.

İlginizi çekebilir

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *