"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3122 %0.21
37,2200 %-0.48
2.395.688 %-0.077
3.018,55 -0,07
Ara
İşçi Haber Gündem Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Bilge, delta varyantına dikkati çekerek aşı çağrısı yaptı:

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Bilge, delta varyantına dikkati çekerek aşı çağrısı yaptı:

”Şunu kabul etmeliyiz ki şu andaki Kovid19, geçen yılki hastalık ile aynı değil. Delta varyantı daha bulaşıcı, daha genç yaştaki insanları etkiliyor ve 34 kat daha fazla kişiyi enfekte ediyor”

ESKİŞEHİR (AA) Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, şu andaki Kovid19'un geçen yılki hastalıkla aynı olmadığını belirterek, "Delta varyantı daha bulaşıcı, daha genç yaştaki insanları etkiliyor ve 34 kat daha fazla kişiyi enfekte ediyor." ifadesini kullandı.

Bilge, yaptığı yazılı açıklamada, insanların elinde temizlik, maske, mesafe ve aşı dışında Kovid19'a karşı şu an için başka etkin bir silahın bulunmadığını vurguladı.

Aşının önemine dikkati çeken Bilge, şöyle devam etti:

"Herkes şunu bilmeli ki en ağır hastalarımız aşılanmamış enfekte Kovid19 hastalarımızdır. Durumları çok hızlı değişebiliyor. İyileştiklerini düşündüğünüz anda birden kötüleşebiliyor ve ölebiliyorlar. Bazı hastalarımızda ise yoğun bakımdan çıktıktan sonra ömür boyu yaşam kalitesinde bozulmaya neden olacak sekeller kalabiliyor. Bu, sevdiklerinizle birlikte kaliteli vakit geçiremeyebileceğiniz, hayatınızın geri kalanını Kovid19 sonrası ortaya çıkan yeni rahatsızlıklar nedeniyle poliklinik kontrolü ve hastane yatışları ile geçirebileceğiniz hatta yaşam sürenizi kısaltmanız anlamına gelebilir. Kovid19'dan iyileşen hastalar için açtığımız poliklinikte de yaşam kalitesinin ne kadar düşebildiğini görüyoruz. Atlatılmış olmasına rağmen ciddi akciğer hasarları ve buna bağlı olarak merdiven çıkarken zorlanma dahil birçok kısıtlılık görüyoruz."

"En azından diğer hastaların ve sevdiklerinin sağlığını da korumak için aşılanmalılar"

Bilge, Kovid19'un sadece yaşlıları öldürdüğüne, gençlerde etki etmediğine, grip gibi atlatıldığına inananlar olduğunu belirtti.

Durumun ciddiyetinin hastalığa yakalanınca anlaşıldığını kaydeden Bilge, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şunu kabul etmeliyiz ki şu andaki Kovid19, geçen yılki hastalık ile aynı değil. Delta varyantı daha bulaşıcı, daha genç yaştaki insanları etkiliyor ve 34 kat daha fazla kişiyi enfekte ediyor. Yani önceki Kovid19, 23 kişiyi enfekte ederken delta varyantı 68 kişiyi enfekte edebiliyor. İnsanlar eğer aşılanmamaya devam eder ve maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymazlarsa hastaneler Kovid19 hastalarına bakmaktan yorgun düşer ve rutin hizmetlerde de aksamalar meydana gelir. İnsanlar en azından diğer hastaların ve sevdiklerinin sağlığını da korumak için aşılanmalılar. Aşılama sadece bir kişiyle, sadece sizinle ilgili bir durum değil, medeni bir toplumda birlikte yaşıyoruz ve aşı herkes için yaptığınız bir iyiliktir.

Herkes bulaş zincirini kırmanın zorunluluğunu ve bunu birbirlerine yardım etmek için bir şans olduğunu ve yayılmayı durdurmak için aşının gerekliliğini anlamalı. Enfekte ettiğiniz kişi hiç tanımadığınız biri olabildiği gibi en sevdiğiniz kişi de olabilir."

Sosyal medyadaki aşıyla ilgili olumsuz paylaşımlara itibar edilmemesini isteyen Bilge, bu tür konuların Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü gibi güvenilir kurum ve kuruluşların internet sitelerinden araştırılması gerektiğini bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *