"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2517 %-0.03
37,0413 %0.09
2.304.856 %-0.741
3.032,11 0,14
Ara
İşçi Haber Gündem EYTFED: Bizi kimden dinliyorsun Sayın Cumhurbaşkanım?

EYTFED: Bizi kimden dinliyorsun Sayın Cumhurbaşkanım?

EYT'liler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Genel Kurulu'nda buluştu. Genel Kurul, Arzu Lastikçi'nin konuşmasıyla başladı.

EYT Federasyonuna bağlı olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Genel Kurulu için bugün Fatih'te bir araya geldi. EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak da toplantıya katıldı.

Genel Kurul, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu STK Ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Arzu Lastikçi'nin konuşmasıyla başladı. Arzu Lastikçi konuşmasına ''EYT'lilerin ufkunu açan, her platformda sesimiz ve dik duruşuyla bizlere örnek olan, kızıl saçlı önderimiz, Federasyon Genel Başkanımız sayın Gönül Boran Özüpak'' diyerek başladı. 

Lastikçi, '' Bugün Federasyon çatısı altında ülke genelinde kurulan 23 dernek ve 41 il temsilciliğimiz ve davaya gönül veren, ülkenin belirleyici gücü ve en büyük gündemlerinden biri olan EYT ailesiyle birlikte mücadelemizi sonuç alana kadar sürdüreceğiz.'' dedi. 

Bizi kimden dinliyorsun Sayın Cumhurbaşkanım

Arzu Lastikçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi: 

''Çileyi çeken bilir. Bizzat yaşadığımız zorlukları bizden dinleyin. Bizi kimden dinliyorsun Sayın Cumhurbaşkanım? Neden bizlere kapıları açmıyorsunuz? Sayılar ve veriler üzerinden gitmeyin, maliyet hesabı diyerek bizleri yok saymayın. Milyonlarca insanın yaşadığı mağduriyete ses verin. Sizlerin genç diyerek emekli etmediğini işveren yaşlısın diyerek işe almıyor. Ayrıca devlet kurumları dahil otuz beş yaş üzerine işçi alım sınırı var, burada bir tezatlık yok mu? Emeklilik için yaş haddi getiriliyorsa emekli olana kadar da iş garantisi veriliyor mu? Bu yaştan sonra işsiz kalanlar ne yapacak? Nereden bakarsak bakalım ortada mağduriyetten başka bir şey yok.''diyen Lastikçi daha sonra EYT'lilerin taleplerini açıkladı.

Arzu Lastikçi ''Bizler 8 Eylül 1999'da çıkarılan 4447 sayılı yasanın aleyhte işletilen kısmının, 2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı yasa ile düşürülen aylık bağlanma oranlarının yeniden düzenlenmesi, staj başlangacının sigorta sürelerinden sayılmasını, Genel Sağlık Sigortasında işsiz kalan kişilerden ücret alınmaması yani sağlık sisteminden ücretsiz faydalandırılmasını talep ediyoruz. Haklı taleplerimizin sonuna kadar arkasında ve takipçisiyiz. Bu uğurda gece gündüz demeden hem sahada hem sosyal medyada yıllarca mücadele edenler olarak ki and olsun asla ve kata geri adım atmayacağız. Yolumuzdan dönmeyeceğiz. Bir kar tanesiyken kar topu haline gelen, bilinçlenerek davasına sahip çıkan milyonların örnek mücadelesinin zaferini tarihe altın harflerle nakşedeceğiz. Dikenlerle döşenen bu yolları güzide EYT ailesiyle birlikte gül bahçesine çevireceğiz.'' dedi. 

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *