"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Gündem Fransa, Guadeloupe'ye polis özel kuvvetleri gönderecek

Fransa, Guadeloupe'ye polis özel kuvvetleri gönderecek

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Guadeloupe'de çıkan olayları yatıştırmak için bölgeye polis desteğinin sağlanacağını açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin cumartesi günü yaptığı açıklamada, Fransa'nın COVID-19 protokollerine karşı protestolar sırasında ayaklanma ve yağmaların olduğu Fransız denizaşırı bölgesi Guadeloupe'de düzeni yeniden sağlamak için polis özel kuvvetleri gönderdiğini söyledi.

Darmanin, Denizaşırı Topraklar Bakanı Sebastien Lecornu ile Karayip takımadalarındaki durumla ilgili bir kriz toplantısı düzenledikten sonra gazetecilere verdiği açıklamada, "İlk mesaj devletin sağlam duracağıdır." dedi. 

Darmanin, Fransa'nın, mağazaların yağmalandığı, polise ateş açıldığı ve bir gecede 31 kişinin tutuklandığı bölgeye jandarma ve polisin GIGN ve RAID seçkin taktik güçlerinin yaklaşık 50 üyesini göndereceğini söyledi.

Darmanin, ilave kuvvetlerin Guadeloupe'deki mevcut polis ve jandarma sayısını 2.250'ye çıkaracağını söyledi.

Sendikalar süresiz grevde

Lecornu, Başbakan Jean Castex'in durumu görüşmek üzere pazartesi günü Guadeloupe yetkilileriyle bir araya geleceğini söyledi.

Takımadalarda Fransız hükümetini temsil eden Guadeloupe valisi Alexandre Rochatte, sokaklarda barikatların yakıldığı ve itfaiyecilerin ve doktorların greve çıktığı beş günlük sivil ayaklanmanın ardından cuma günü 18.00'den sabah 5'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. 

Twitter'da vandalizme atıfta bulunan bir bültende Rochatte, daha sonra, özellikle Capesterre-Belle-Eau'da barajların yakınındaki elektrik işlerinde meydana gelen hasarın birçok müşteride kesintilere neden olduğunu söyledi ve bunun bir elektrik çarpması riski oluşturduğu konusunda uyardı.

Sendikalar, pazartesi günü sağlık çalışanlarının COVID-19'a karşı zorunlu aşılanmasını ve sağlık geçişi gerekliliklerini protesto etmek için süresiz grev başlattı.

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *