"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Gündem Viyana halkından koronavirüs kısıtlamalarına protesto

Viyana halkından koronavirüs kısıtlamalarına protesto

Avusturya hükümetinin yeni kısıtlamaları açıklamasının ardından Viyana halkı sokağa döküldü.

Avusturya hükümetinin yeni bir sokağa çıkma yasağı ilan etmesinden ve aşıların gelecek yıl zorunlu hale getirileceğini söylemesinden bir gün sonra, çoğu aşırı sağcı on binlerce kişi cumartesi günü Viyana'da koronavirüs kısıtlamalarını protesto etti.

Faşist diktatörlük kalsın

Öğleden sonra erken saatlerde, çeşitli protesto noktalarından biri olan Viyana'nın merkezindeki eski imparatorluk sarayı Hofburg'un önündeki Kahramanlar Meydanı'na ıslık çalan, korna çalan ve davul çalan kalabalıklar akın etti.

Çok sayıda gösterici Avusturya bayrakları salladı ve "aşıya hayır", "yeter artık" ya da "faşist diktatörlük kalsın" gibi sloganlar taşıyan pankartlar taşıdı.

Polise göre, kalabalık öğleden sonra yaklaşık 35.000 kişiye ulaştı ve Hofburg'a geri dönmeden önce Viyana'nın iç çevre yolunda ilerliyorlardı.

Bir polis sözcüsü, koronavirüs kısıtlamalarının ihlali ve Nazi sembollerinin yasaklanması nedeniyle yaklaşık 10 tutuklama olduğunu söyledi.

Aşılanma 1 Şubat'tan itibaren zorunlu

Avusturya nüfusunun yaklaşık %66'sı, Batı Avrupa'daki en düşük oranlardan biri olan COVID-19'a karşı tamamen aşılanmıştır. Pek çok Avusturyalı, aşılar konusunda şüpheci, bu görüş, parlamentonun üçüncü büyük partisi olan aşırı sağ Özgürlük Partisi tarafından da destekleniyor.

Bu hafta aşılanmamış kişilere sokağa çıkma yasağı uygulandıktan sonra bile günlük enfeksiyonların rekor kırması nedeniyle hükümet cuma günü yaptığı açıklamada , pazartesi günü sokağa çıkma yasağını yeniden başlatacağını ve 1 Şubat'tan itibaren aşılanmayı zorunlu hale getireceğini söyledi.

Özgürlük Partisi (FPO) ve diğer aşı kritik gruplar, cuma günkü duyurudan önce cumartesi günü Viyana'da bir güç gösterisi planlıyorlardı, bu da FPO lideri Herbert Kickl'in "Bugün itibariyle Avusturya bir diktatörlük" yanıtını vermesine neden oldu.

Kickl, COVID-19'a yakalandığı için katılamadı.

Kafalarına teneke folyo giyen ve tuvalet fırçalarını sallayan bir grubun parçası olan bir protestocu, "Hükümetimizin önlemlerini desteklemiyoruz" dedi. Medyaya konuşan çoğu protestocu gibi, havanın şenlikli olmasına rağmen isimlerini vermeyi reddettiler.

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *