"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri EYTFED Genel Başkan Yardımcısı Özüpak'tan önemli mesaj

EYTFED Genel Başkan Yardımcısı Özüpak'tan önemli mesaj

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, sosyal medya hesabından önemli bir mesaj yayınladı.

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özüpak, KYK kredilerinin fazilerinin silinmesi konusuna değinerek mutluluğu dile getirdi. KYK'ların ana paralarının da silinmesi gerektiğini belirterek bu bağlamda EYT sorununu da ele aldı. Açıklamasında;

"Kamuoyunun dikkatine,

KYK faizinin silinmesi yetmez ana paranın da burs niteliğine çekilerek silinmesi borçların çocuklarımız üzerinden alınması gerekmektedir. Bu çocuklar bizim çocuklarımız ve borç içinde okutulan işçi emekçi çocuklarının rahat bir nefes alması için bir karar daha alınmalıdır. 

Bu faiz silinmesi birşeyi daha gösterdi. Bir kalemde 26 milyar silinebiliyor ve tercih edildiğinde sorunları bir an önce çözme imkanlarını hükümetimiz başarabiliyorsa EYT'yi neden bekletiyor?

Çalışma Bakanlığı bu dosyayı yıllardır çalışıyor ve sorunun ne olduğunu bütün kamuoyunun bilmesine rağmen hala dosya deniyor, komisyon kuruldu deniyor.

Bizler artık siyasetin bu yumuşak karnından çıkmak istiyoruz. Artık siyasete malzeme olmak istemiyoruz ve artık sonuç isteyenleriz. Bu sebepten dolayı Cumhur ittifakından hükümetimiz den EYT'nin bir kararname ile çıkarılmasını talep ediyoruz.

Bu süreçten sonra bütün EYT mağdurlarının aktif olarak hakları için her an her dakika sosyal medya ve alanlar da her yerde EYT'yi seslendirmelerini ve kamuoyu için EYT'yi canlı tutmamızın önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Artık bu son dönemeçte Ocak ayında degil hemen bugün den itibaren bir kararname ile EYT sorununun bittiğini görmek bizi rahatlatacak ve derin bir nefes almamıza neden olacaktır. Tercihinizi işçi emekçiden Ülkemize katma değer üreten biz EYT emekçilerinden yana kullanmanızı bekleyenleriz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *