Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinin uzaması işçilerin tepkisini çekti. Deprem nedeniyle verilen aranın ardından görüşmeler devam ediyor ancak henüz imzalanmış değil. 

Nisan ayının sonuna gelinmişken TÜRK-İŞ ve HAKİŞ'in birlikte karar alacağı Kamu Çerçeve Protokolü'nün açıklanmamış olması uzun zamandır karar alınması için bekleyen işçilerin tepkilerine yol açtı. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, sosyal alandaki beceri ve çalışmaları diplomaya ekliyor İstanbul Medeniyet Üniversitesi, sosyal alandaki beceri ve çalışmaları diplomaya ekliyor

Son olarak 2021 yılında düzenlenen görüşmede alınacak kararı 700 bini aşkın işçi merakla beklerken taleplerini de yetkililere iletmeye devam ediyorlar.

Geçici Koruma Altındaki çocukların eğitimleri için oluşturulan “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” öğretmenleri uzun zamandır kadroya geçmek için mücadele ediyor. 

Sayıları 3 bin 200 civarında olan PIKTES öğretmenleri, meslektaşlarına göre çalışma şartlarında farklılıklar olduğunu, ek ders ve nöbet ücreti alamadıklarını, aynı zamanda kurs açamadıklarını ve sınavlarda kendilerine görev verilmediğini belirtiyor.

Uzun zamandır kadroya alınmak için bekleyen PIKTES öğretmenleri bir kez daha Kamu Çerçeve Protokolü'nde mağdur edildi. PIKTES öğretmenlerinin 60 günlük ikramiye kapsamı dışında tutulması tepki çekti. Çalışma şartlarından memnun olmayan ve birçok alanda aynı işi yaptıkları kişilerle eşit haklara sahip değilken bir de 60 günlük ikramiye hakkından mahrum bırakıldı. 

Kamu Çerçeve Protokolü henüz imzalanmamışken PIKTES öğretmenleri yetkililere bir düzenleme yapılması için sesleniyor. Mevcut ekonomik şartlarda zaten geçim sıkıntısı yaşayan PIKTES öğretmenleri daha fazla haksızlığa uğramak istemiyor.