"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Spor Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hakem camiasından özür diledi

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hakem camiasından özür diledi

Net Global Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ikas Eyüpspor maçı sonrası yaptığı açıklamalardan dolayı hakem camiasından özür diledi.

Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Uygun, taraftarların her zaman yanlarında olmasını istediklerini ve onların coşkusunun futbolcular için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı.

Ligin 3. haftasında bazı taraftarların futbolculara karşı sergilediği davranışları yanlış bulduğunu ifade eden Uygun, "Futbol uzun bir yolculuktur ve bu süreçte inişler ve çıkışlar yaşanabilir. Bu süreçte takımımıza olan inancımız ve desteğimiz çok önemli. Oyuncularımızın en yüksek performansı gösterebilmesi için tribünlerden gelen pozitif enerjiye ihtiyaçları var" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hakem camiasından özür diledi

Sivasspor camiasının her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini belirten Uygun, "Bu takım büyük başarılara imza attı. Yola devam ederken olumsuz tepkiler yerine yapıcı eleştiriler ve destekleyici tavırlarla ilerlememiz gerektiğini unutmamalıyız. Ligin uzun bir maraton olduğunu ve bu süreçte inancımızı kaybetmeden birlikte hareket etmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Futbolcularımıza olan desteğinizi esirgemeyin. Takımını ve şehrini sevenlerden sabır ve destek bekliyorum. Başarıyı ve mücadeleyi getirecek olan bir antrenörüm" şeklinde konuştu.

Eyüpspor maçındaki hakem Zorbay Küçük’ün kararlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Uygun, "Hakemin verdiği kararlar, oyunumuzu ve taraftarımızın moralini olumsuz etkiledi. Penaltı beklediğimiz bir pozisyonda 4. hakeme 'Bariz penaltı, monitörden gördüm' dediğimde, 'VAR inceleniyor' yanıtını aldım. Ancak VAR hakemi, topa müdahaleden sonra ayağa yapılan müdahalenin flu olduğunu belirtti. Hakemler sahada yanlış karar verebilir, ancak VAR hakeminin yanlış görme veya yorumlama hakkı olmamalı. Hakemlerin profesyonel olması gerektiğini her zaman savundum ve sosyal hakları için mücadele ettim. Spor severlerin beklentisi, hakemlerin adil yönetimidir. Sosyal medyada eski hakem camiasından bazı kesimlerin bu durumu farklı yerlere çekmeleri art niyetli bir yaklaşım olabilir. Bu olaydan dolayı hakem camiamızdan özür dilerim."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *