Tük Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan ve mesleki güvenceleri olmayan uzman çavuşlar 3269 sayılı kanuna tabi olacak mı? 

Uzman Çavuşlar Kadro İstiyor - Kamudanhaber İnternet Sitesi

TSK'ya bağlı olarak çalışan askerler kadro taleplerini bir kez daha altını çizdi. Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici'nin de Meclis ile temasları yetersiz kalırken, Meclis'e sunulan kanun teklifi çoğunluk oylar ile reddedilmişti. 

Uzman çavuş

3269 sayılı kanuna göre sözleşmeli olarak görevlerine devam eden askerler çalıştıkları zamanların meslekten saydıramama gibi birçok haktan süreç içersinde mahrum edildi.

Uzman çavuş düzenlemesi Meclis'te: 55 yaşında emekli olabilecekler, şahsi  silahlarını devlet verecek, 40 yaş üstü komando birliklerinde kadrolu olacak

UZMAN ÇAVUŞLAR NE İSTİYOR?

1-Kıdemler Rütbeden Sayılma
2-Sağlık Yönetmeliği 
3-Çalışma Yönetmeliği 
4-Mesleki Güvence 
5-Atama Yönetmeliği 
6-Tayin Yönetmeliği 
7-Sicil Yönetmeliği 
8-Ödül Yönetmeliği 
9-Kadro hakkı
10-Sözleşme yok
11-Notere 50 TL Ver Sözleşme Yenile
12-Kahramanlar Müjde Bekliyor.!
13-Nöbet Yönetmeliği Yok
14-926 Sayılı TSK Personel Kanununa Tabi Olmak İstiyoruz
15- Aile Bütünlüğü Yok 
16-Ordu Mensubu Uzman Çavuşlar
17-Ordu Evine Giremiyor

750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor! 750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor!

Ağ parmak Tahıl piyade komando uzman erbaş Daha sonra Önem berraklık

UZMAN ÇAVUŞLAR 3269 SAYILI KANUNA TABİ OLACAK MI?

Uzman çavuşların özlük hakları, Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici tarafından Meclis ile sürdürülen temaslar ile devam ediyor. Tilkici, 37 yıldır uzman çavuşların sözleşmeli olarak çalıştırılmasının büyük haksızlık olduğunu belirtirken, hayatını kaybeden uzman çavuşların özlük haklarının korunması ve kadro statüsüne kavuşmaları için kadro çağrısında bulundu.

Eğitimlerini tamamlayan komando uzman erbaşlar mezun oldu | TRT Haber Foto  Galeri

ALİ TİLKİCİ'DEN UZMAN ÇAVUŞLARA DESTEK!

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici uzman çavuşlara destek verdi. Tilkici yapmış olduğu açıklamada, 

Eğitimlerini tamamlayan komando uzman erbaşlar mezun oldu | TRT Haber Foto  Galeri

3269 Sayılı Kanunun Revizesi Gelmiştir,Geçmektedir. 3269 Sayılı Kanun Uzman Çavuşlar’ın Meslekte Kalma Garantisini Vermemektedir. Anayasa Mahkemeside uzman çavuş’ların kamuda kalma garantisini ihtiva eden madde bulunmadığı kararını vermiştir. 1986 Yılında Yazılmış Kanun Günümüzün Şartlarını Karşılayamamaktadır.

Eğitimlerini tamamlayan komando uzman erbaşlar mezun oldu | TRT Haber Foto  Galeri

Profesyonelleşmenin önüne geçmekte tecrübeli personeli meslek dışına çıkarmaktadır Devlet Büyüklerimizin Acilen uzman çavuş’larımızın Meslekte Kalma Garantisini İhtiva Eden Kanunlarla Dertlerine Derman Olması Gerekliliği Şarttır. 37 Yıldır Süre Gelen Mağduriyetler Mübalağa Edilmemektedir. Sözleşme İle Mağdur Edilen hayatlar , hikayeler , kahramanlar gerçektir. Görmezden Gelinemez, duymadım Denilemez. Gören Olun , Duyan Olun , Veren Olun,'' şeklinde açıklamalarda bulundu.