"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2571 %-0.01
37,0206 %0.04
2.297.256 %-0.891
3.027,65 -0,01
Ara
İşçi Haber Dünya Gazze'deki hükümetten çarpıcı liman açıklaması: İsrail'e fırsat verir!

Gazze'deki hükümetten çarpıcı liman açıklaması: İsrail'e fırsat verir!

Konuya ilişkin yazılı açıklama Hükümete bağlı Medya Ofisinden geldi. Açıklamada, ABD'nin Gazze'de yaptığı geçici limanın bölgenin ihtiyacını karşılayamayacağı gibi İsrail'e de savaşı uzatma fırsatı vereceği duyuruldu.

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, ABD'nin Gazze'de yaptığı geçici limana dikkatleri çekerek buranın İsrail'e fırsat vereceğini bildirdi. 

8 Mayıs'ta yapılan duyuruda ABD Savunma Bakanlığı, insani yardımları denizden ulaştırmak amacıyla Gazze sahilinde deniz üstüne kurulması planlanan geçici limanın inşasının bittiğini bilirmişti.

Ayrıca ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde ABD tarafından kurulan geçici limandan yardım taşınmaya başlandığını duyurmuştu.

"MEDENİ GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYOR"

Yapılan yazılı açıklamada Hükümete bağlı Medya Ofisi, şu ifadelere yer verdi:

"ABD yönetimi, limanın kuruluş amacının 'Gazze'deki Filistin halkına insani yardım ve gıda ulaştırmak' olduğunu söyleyerek çirkin yüzünü güzelleştirmeye ve medeni görünmeye çalışıyor."

Açıklamanın devamında Gazze'deki soykırım savaşını yönetmek ve sürdürmek için çalışan, işgale koruma ve destek duvarı oluşturan, sivillere karşı savaşını sürdürmesi için İsrail'e mutlak desteğini sürdüren ABD yönetiminin, liman kurma niyetine "şüpheyle bakıldığı" belirtilerek, Gazze'deki sınır kapılarının tamamının derhal açılması ve yakıt dahil yardım girişinin sağlanması çağrısı yapıldı.

Öte yandan, Gazze'deki Filistin halkına uygulanan "aç bırakma" politikasından da tamamen ABD'nin sorumlu olduğunun altı çizildi. 

Açıklamada tüm ülkelere, uluslararası kurum ve kuruluşlara, "soykırım savaşını ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması için İsrail'e ve ABD yönetimine fiili ve gerçek baskı uygulamaları" çağrısı yapılırken, İsrail'in müttefiklerinden de "sivilleri, çocukları ve kadınları öldürmek için kullanılan ölümcül silah tedarikini durdurmaları" istendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *