"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2465 %0.06
37,0458 %0.02
2.303.812 %-0.51
3.023,40 1,04
Ara
İşçi Haber Galeriler Bilim - Teknoloji Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler

Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler

Gelişen teknolojiyle insanların yaptığı birçok işin yerini yapay zeka almaya devam ediyor. Gelecekte hangi meslekler yerini yapay zekaya bırakacak?

Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler 1
Temizlik işçileri, madenciler ve riskli işler: Japonya'da birçok otelde pandeminin ardından insan işçiler yerine robotlar görev almaya başladı (Reuters)
Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler 2
Şoförler, sürücüler: Otonom sürüş, elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla giderek daha fazla kabul gören bir konsept. Tesla, BMW ve elektrikli araç üretiminde iddia sahibi olan neredeyse tüm firmalar, modellerine otonom sürüş özelliği de ekliyor.
Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler 3
Eğitim: Anthony Seldon, 2017'de düzenlenen Britanya Bilim Festivali'nde cesur bir iddia ortaya atmış ve yapay zekanın 2027'ye kadar öğretmenlerin yerini alacağını söyledi.
Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler 4
Güvenlik: Şimdiden birçok ülkenin kolluk kuvvetlerinde yerini alan robotlar, gelecekte "yeni normal" haline gelebileceği düşünülen bir başka teknoloji. Robot polisleri halihazırda hayata geçirenler arasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hindistan ve Çin gibi ülkeler yer alıyor.
Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler 5
Grafik tasarım: Kullanıcıların sohbet kutucuğuna kelimeler girerek görüntü oluşturmasını sağlayan yapay zeka araçları da ChatGPT'yle birlikte 2022'de patlama yarattı. Uzmanlar bu tür araçların geneline "üretken yapay zeka" adını veriyor.
Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler 6
Yayıncılık: ChatGPT gibi sohbet botlarının ortaya çıkmasıyla gazetecilerin ve hatta yazarların işlerini de yapay zeka üstlenir hale geliyor.
Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler 7
Mühendisler ve yazılımcılar: Yapay zekanın, GitHub'daki tüm yeni yazılım kodlarının yüzde 41'ini yazabildiği ve 5 yıl içinde hiç programcı kalmayacağı savunuluyor.
Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler 8
Hukuk: Independent Türkçe'ye konuşan Börekçi, halihazırda Türkiye'deki büyük hukuk bürolarında ürün sahibi (product owner) pozisyonunda yazılımcıların çalışmaya başladığını ifade etti.
Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler 9
Yatırım uzmanları ve danışmanlar: Otomasyon riskini en derinden hisseden meslekler arasında yatırım uzmanları ve danışmanlar geliyor.
Yapay zeka işinizi elinizden alabilir! İşte gelecekte yok olacağı tahmin edilen meslekler 10
İdari işler: Mesleğini yapay zekaya kaptırma riskiyle en fazla karşı karşıya olan kişilerin ofislerde muhasebeciler ve idari işleri üstlenenler olduğu görülüyor.

Gelişen teknolojiyle insanların yaptığı birçok işin yerini yapay zeka almaya devam ediyor. Peki gelecekte hangi meslekler yerini yapay zekaya bırakacak? İşte tahminler...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *