"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Genel Beş farklı isimle yaşayan adam "kendisini" bulmak için dava açtı!

Beş farklı isimle yaşayan adam "kendisini" bulmak için dava açtı!

Beş farklı isimle yaşayan adamın "kendisini" bulmak için kendisine dava açmak zorunda kaldı.

Antalya' da yaşayan 59 yaşındaki Ersin Akbaş, hayatı boyunca ismiyle ilgili yaşadığı karmaşalar nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor. Doğduğunda nüfusa "Ergün" ismiyle kız olarak kaydedilen Akbaş'ın hikayesi, isminin düzeltilmesiyle birlikte pek çok yanlışlıklığı beraberinde getirdi.

Eğitim Hayatındaki Yanlışlıklar

İlkokul diplomasını "Ersun" ismiyle alan Akbaş, durumu düzeltmek için itirazda bulundu. Ancak, ikinci kez aldığı diplomasında adı "Ergin" olarak yazıldı. Bu karmaşa, Akbaş’ın hayatında devam eden isim karışıklıklarının sadece bir örneği.

Askerlik Sürecindeki Sorunları

Ersin Akbaş, 1986-1987 yılları arasında kendi adıyla 18 aylık askerlik yaptı. Ancak 1990 yılında Körfez Krizi ile birlikte ikinci kez askere çağrıldığında, bu sefer "Ersün" adıyla kaydedildi. Akbaş, hayatı boyunca "Ergün", "Ersun", "Ergin", "Ersün" ve son olarak "Ersin" isimleriyle yaşadı.

Sosyal Güvenlik ve İş Bulma Süreçlerindeki Zorlukları

Ersin Akbaş, isim karışıklığı nedeniyle sosyal güvenlik primi ödemelerinde ve iş bulma süreçlerinde de sorunlar yaşadı. Emeklilik hayali kuran Akbaş, avukatıyla birlikte Antalya 9. İş Mahkemesi'nde isim tespit ve sigorta girişleri için dava açtı. Zonguldak SGK’ya yazılan müzekkereye verilen yanıtta, annesi Şerife Akbaş'ın belirtilen tarihlerdeki vergi kaydına ulaşılamadığı ve bilirkişi raporuyla davanın reddedildiği bildirildi.

"59 Yaşındayım, Emekli Olamıyorum"

Dava çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Akbaş, "Kendimizi bulmak için tespit davası açtık" dedi. Bu tespit sürecinin önemine dikkat çeken Akbaş, "1984 yılında annemin yanında 'Ersun' ismiyle sigortalı çalışıyordum. Ancak kayıtlarım görünmediği için tekrar askere almak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

5 isimli adamın hayatı film senaryosuna döndü: İki kez askere gitti, bir  kez başkasının yerine hapis yattı | Antalya Haberleri

"İsimlerim Arasında Kayboldum"

Ersin Akbaş, yaşadığı isim karmaşası nedeniyle mağduriyetini şu şekilde dile getirdi: "5 ismin içinde kayboldum. 'Ersün Akbaş' adıyla sigortalıydım, 1991 yılında devlete vergi verdim. Şu anki ismimle vergi mükellefi olduğum için borç ödemek için gidiyorum, kabul etmiyorlar. Ersin ile Ersün'ü birleştirip emekli olmak istiyorum."

Avukatından Açıklama

Akbaş’ın avukatı Nuray Ertem, geçmişte yapılan hatalar nedeniyle isim ve sigorta karışıklığının çözümü için tespit davası açtıklarını belirtti. Ancak, kayıtlara ulaşılamadığı için mahkemenin davayı reddettiğini ifade eden Ertem, "İsimler tespit edilemediği için sigortası da tespit edilemiyor. Farklı tarihlerde farklı isimlerle sigorta girişleri bulunuyor, ama bu kayıtlar birleştirilemiyor" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *