"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Daron Acemoğlu hangi okuldan mezun oldu, nerede okudu?

Daron Acemoğlu hangi okuldan mezun oldu, nerede okudu?

Daron Acemoğlu, Türkiye'den Nobel alan üçüncü kişi olarak dikkat çekti. Ekonomi alanındaki önemli çalışmalarıyla tanınan Acemoğlu'nun akademik kariyeri hakkında bilgiler.

2023 Nobel Ekonomi Ödülü, Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James Robinson’a verildi. Böylece Daron Acemoğlu, Orhan Pamuk ve Aziz Sancar’ın ardından Türkiye’den Nobel ödülü kazanan üçüncü isim oldu.

DARON ACEMOĞLU'NUN EĞİTİM GEÇMİŞİ

Daron Acemoğlu, 1967 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini İstanbul Kadıköy’deki Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulu’nda tamamladıktan sonra 1986 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini ise İngiltere’nin York Üniversitesi’nde aldı.

Doran A.oglu

Akademik kariyerine London School of Economics'te öğretim görevlisi olarak devam eden Acemoğlu, 2000 yılında profesör unvanını elde etti.

Doran

1993 yılından bu yana Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) çalışmakta ve burada 2000 yılında ekonomi profesörü unvanını almıştır. Acemoğlu, siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret eşitsizliği, çalışma ekonomisi, iktisat teorisi ve beşeri sermaye ile eğitim konularında önemli çalışmalar yapmaktadır.

NOBEL ÖDÜLÜ HAKKINDA

Nobel ödülleri, dinamiti bulan ve 1896 yılında vefat eden İsveçli mucit Alfred Nobel'in isteği üzerine, her yıl fizik, kimya, tıp, barış, ekonomi ve edebiyat dallarında verilmektedir.

Daron Acemoglu Nobel Odulu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *