"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Discord erişim engeli kalkıyor mu?

Discord erişim engeli kalkıyor mu?

Discord erişim engeli kalkacak mı? BTK tarafından uygulamaya konulan bu engel hakkında yeni bir gelişme var mı? İşte detaylar...

Discord'a, son dönemde artan adli olaylar ve sanal ortamda işlenen suçlar nedeniyle erişim engeli getirildi. Bu karar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulamaya kondu.

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Ekim'de “HAHA” rumuzlu Discord yayın kanalı üzerinden özellikle çocuklara yönelik zorbalık yapıldığına dair bir talepte bulundu. İddialara göre, bazı kullanıcılar çevrelerindeki çocukların cinsel bölgelerine ait fotoğraf ve videolarını çekerek paylaşırken, diğerleri şantaj yoluyla çocukları çıplak görüntülerini çekmeye zorladığı belirtildi. Bu durum üzerine, çocuğun cinsel istismarı, şantaj ve müstehcenlik içeren içeriklerin paylaşılmasıyla ilgili bir soruşturma başlatıldı.

Yapılan incelemelerde, Discord kanalında birçok olumsuz içeriğin bulunduğu tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın raporunda, bu tür grupların çocukların cinsel kimliklerini şekillendirme süreçlerini manipüle ederek kimlik kargaşasına yol açtığı ve topluma karşı başkaldırı sembolü haline geldiği ifade edildi. Söz konusu mahkeme kararının BTK’ye iletilmesinin ardından, Kurum Başkanı tarafından Discord uygulaması Türkiye’den erişime kapatıldı.

DİSCORD UYGULAMASI HAKKINDA

Kullanıcıların sesli, görüntülü ve yazılı olarak iletişim kurmasına olanak tanıyan Discord, 2015 yılında ABD merkezli olarak kuruldu.

Bu yıl itibarıyla aylık 200 milyona yakın aktif kullanıcısı bulunan platform, oyun toplulukları tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Bu topluluklar, oyun yayınları yaparak özel sunucularda bu oyunlar üzerine sohbet edebiliyor.

Dünyada 30’uncu en çok ziyaret edilen web sitesi olan Discord, oyun toplulukları arasında popülerlik kazanmış olsa da eğitim, sanat gibi farklı ilgi alanlarına sahip topluluklar tarafından da kullanılıyor. Kullanıcılar, sunucular adı verilen özel alanlar oluşturabiliyor veya mevcut sunuculara katılarak ilgi alanlarına yönelik sohbetlerde yer alabiliyor.

Dünyanın her yerinden kullanıcısı bulunan Discord’un en fazla kullanıldığı ülkeler listesinde ilk üç sırada ABD, Brezilya ve Hindistan yer alıyor.

Platformun kullanıcılarının yaş aralığına bakıldığında ise 24-34 yaş aralığı, yüzde 53 ile Discord’u en fazla tercih eden grup olarak öne çıkıyor. Bu yaş grubunu, yüzde 20 ile 16-24 yaş arası takip ediyor. Cinsiyet dağılımına bakıldığında Discord’daki her 10 kullanıcıdan yaklaşık 7’si erkek, 3’ü kadın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *