"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Gündem Siyasi isimlerden İsrail'e kınama mesajı

Siyasi isimlerden İsrail'e kınama mesajı

Bugün İsrail askerleri tarafından TRT Haber ekibine gerçekleştirilen saldırı sonrası siyasi isimler İsrail'i kınayan mesajlar yayımladı.

Sosyal medya platformu X üzerinden açıklamalarda bulunan Altun, "Alçak ve korkakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum" dedi. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Bizler İsrail’in barbarlıklarını, katliamlarını dünyaya göstermeye, anlatmaya devam ettikçe İsrail’in, görevi hakikatin peşinde koşmak olan gazetecilere yönelik zulümleri daha da artıyor…

İsrail’in silahlı zorbalarının, elinde kamerası ve mikrofonundan başka bir şey olmaksızın bir zulmü ve trajediyi gözler önüne seren TRT Haber ekibine yönelik yaptığı alçak ve korkakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Bu insanlıktan nasibini almamış katil sürüsünün tüm baskılarına ve şiddetine rağmen, başta TRT ve Anadolu Ajansı olmak üzere Türk medyası mazlum Filistin halkının sesini duyurmayı sürdürecek."

"NE YAPARSANIZ YAPIN TARİHTE ZALİM VE SOYKIRIMCI OLARAK ANILACAKSINIZ"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da İsrail güçlerinin Kudüs'te TRT ekibine yönelik saldırısını kınadı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Mübarek cuma günü Kudüs'te Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmü görüntüleyen TRT ekibine saldıran İsrail'i şiddetle kınıyorum. Birilerinin yaptığı alkışlara aldanmayın. Ne yaparsanız yapın tarih önünde zalim ve soykırımcı olarak anılacaksınız. Saldırıya uğrayan kameraman kardeşimize ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Biz, mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

"ULUSLARARASI TOPLUMU SESSİZ KALMAMAYA DAVET EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamad şunları kaydetti:

"İsrail'deki katliam rejimi güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ulaşmak isteyen Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini kaydeden TRT Haber ekibine yaptığı saldırıyı lanetliyorum. İsrail'in zorbalıklarını ve katliamlarını büyük bir çaba ve fedakarlıkla dünyaya aktaran gazetecilerin engellenmesine ve basın özgürlüğünün vahşice hedef alınmasına karşı uluslararası toplumu sessiz kalmamaya ve dayanışmaya davet ediyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

"İSRAİL YÖNETİMİNİN BARBARLIĞI"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise İsrail güçlerinin Kudüs'te TRT ekibine yönelik saldırısını şu sözlerle lanetledi:

"Görevi başındaki TRT Haber ekibine karşı İsrail güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği kalleş saldırıyı lanetliyor, gazeteci arkadaşlarımıza ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tek gayesi Filistin'de yaşanan insanlık suçlarını tüm gerçekliğiyle dünyaya duyurmak olan basın mensuplarımıza yapılan bu alçak saldırı, İsrail yönetiminin barbarlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir." ifadelerini kullandı.

"BASIN MENSUPLARIMIZ KATLİAMI TÜM DÜNYAYA ANLATMAYA DEVAM EDECEK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Terörist İsrail'in, Filistin'de yaşanan soykırımı görüntülemek için Mescid-i Aksa'da bulunan TRT Haber ekibine yaptığı saldırıyı kınıyorum. Yaralanan kameraman kardeşimize, TRT ve basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Genç, bebek, yaşlı, kadın demeden binlerce masum sivili öldüren, hastaneleri, okulları, kampları bombalayan terör devleti İsrail bilmelidir ki basın mensuplarımız Filistin'de yaşanan katliamı tüm dünyaya anlatmaya devam edecek. Ve buna ne soykırım suçlusu İsrail ne de onun destekçileri asla ve asla engel olamayacak."

"TERÖR EYLEMİNE DÖNÜŞEN SALDIRILAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail'in terör eylemlerine dönüştürdüğü saldırılarını her geçen gün artırdığını belirtti.

Uluslararası hukuku, vicdanı, ahlaki değerleri ayaklar altına alan İsrail yönetiminin saldırgan tutumunun dünya barışını tehdit ettiğini bildiren Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'in bu barbarlığını tüm insanlığa aktarmaya çalışan, yaşanan acıları dile getiren, mazlum Filistinli kardeşlerimizin sesi olan TRT Haber ekibine işgalci İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıyı en ağır şekilde kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT Haber ekibine acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *