"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay için okul yaptırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay için okul yaptırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, depremlerden etkilenen illere yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, depremlerden etkilenen illere yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Hatay'a yönelik gerçekleştirilen bu projelerle bölgedeki yaraların sarılması hedefleniyor.

OKUL PROJESİNİN DETAYLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Valiliği arasında imzalanan protokol doğrultusunda, Hatay'ın Kumlu ilçesinde yeni bir okul inşa edilecek. Projenin maliyeti 77 milyon 892 bin lira olarak belirlendi. 11 Ekim'de startı verilen okul projesi, 12 derslik ve 90 kişilik çok amaçlı bir salon içerecek şekilde planlandı.

PROJENİN FİNANSMANI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay'da inşa edilecek okulun tüm maliyetini üstleniyor. Bu süreçte, Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu tarafından toplanan yardımlar da projenin finansmanında önemli bir rol oynayacak. 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında kurulan bu platform, iki yardım gecesi düzenleyerek elde edilen gelirle Hatay'da fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi açmıştı.

DESTEK VE DAYANIŞMA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay’a yönelik gerçekleştirdiği bu okul projesi, bölgedeki eğitim olanaklarını iyileştirmek ve çocukların daha iyi bir eğitim almasını sağlamak amacı taşımaktadır. Bu tür projeler, sadece fiziksel yaraların sarılmasına değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın güçlenmesine de katkı sağlamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *