"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2976 %0.11
37,0095 %0.01
2.288.507 %-0.39
3.014,27 -0,45
Ara
İşçi Haber Gündem MHP’den İYİ Parti’ye yanıt: “Konuşma bağlamından koparıldı”

MHP’den İYİ Parti’ye yanıt: “Konuşma bağlamından koparıldı”

Siyaset gündeminde önemli bir tartışma, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı çağrı ile alevlendi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bugün partisinin grup toplantısında Bahçeli’yi sert bir dille eleştirerek gündeme damgasını vurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı çağrı, Türkiye siyaseti için önemli bir gündem maddesi haline geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bu çağrıya sert bir yanıt vererek Bahçeli’yi eleştirdi.

Bahçeli’nin Açıklamaları

Devlet Bahçeli, önceki gün yaptığı konuşmada, “Şayet teröristbaşının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin” dedi. Bu sözler, siyasetin gündemine büyük ses getirdi ve birçok siyasi aktör tarafından yorumlanmaya başlandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına tepkiler ne oldu? - BBC News  Türkçe

Dervişoğlu’nun Eleştirileri

Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında Bahçeli’yi eleştirerek, MHP liderinin açıklamalarının bağlamından koparıldığını ve çarpıtıldığını savundu. İYİ Parti Genel Başkanı, Bahçeli’nin sözlerinin, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki yaklaşımını sorgulayan bir tutum sergilediğini belirtti.

Dervişoğlu, Bahçeli'nin sözlerini "Ancak Mustafa Kemal'in mirasçıları  konuşabilir" diyerek eleştirdi - Yerelin Gündemi

MHP'den Yanıt: Büyükataman’ın Açıklamaları

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Dervişoğlu’nun eleştirilerine yanıt vererek, “Dervişoğlu'nun, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin konuşmalarını bağlamından kopararak, çarpıtarak, kopmak üzere olan 'ip'ini kurtarma çabası, maskesini bir defa daha düşürmüştür” dedi. Büyükataman, Bahçeli’nin açıklamalarının terör odaklarının hesaplarını bozduğunu, Türkiye’nin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan bir lider olduğunu ifade etti.

CHP ve İYİ Parti’nin Açıklamaları

Büyükataman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu’nun açıklamalarına da değinerek, bu söylemlerin inandırıcılıktan uzak olduğunu belirtti. “Dün CHP Genel Başkanının ‘el yükseltiyorum’ diyerek konuyu bağlamından koparması, bugün ise İP Genel Başkanının hamaset dolu açıklamalarının milletimiz nezdinde karşılık bulmadığı açıktır,” dedi.

Özgür Özel'den Bahçeli'nin Öcalan açıklamasına yanıt: Bu ülkede terörün  bitmesine tam destek vereceğiz - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Terörle Mücadelede Kararlılık

Büyükataman, Bahçeli’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığının altını çizerek, “Türkiye’nin terörle mücadelesinden taviz yok” ifadelerini kullandı. MHP Genel Sekreteri, Türkiye Cumhuriyeti'nin, terör belası tamamen temizlenene kadar mücadelesine devam edeceğini vurguladı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: Bahçeli, Kandil'in ve ABD'nin sinsi  ve kanlı tezgahını dağıtmıştır - Son Dakika Haber

Son olarak, Büyükataman, siyasi rant peşinde koşanların MHP'nin duruşunu anlayamayacağını belirtti. Devlet Bahçeli’nin duruşunun, Türkiye’ye yönelik komploları çürüttüğünü ve sinsi planları dağıttığını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *