"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2964 %0.18
37,1290 %-0.11
2.329.660 %0.44
3.019,23 0,24
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

Kocaeli İzmit Çıraklık ve Staj Mağdurları Derneği, MHP İl Başkanı Tuncay Batı’yı ziyaret ederek mağduriyetlerini dile getirdi. Dernek üyeleri, 2000 imza topladı ve bu imzaları çözüm önerileriyle birlikte MHP İl Başkanlığına teslim etti. Tuncay Batı, dosyaları Ankara’da ilgili mercilere ileteceğini açıkladı.

Kocaeli İzmit Çıraklık ve Staj Mağdurları Derneği Başkanı Beyhan Ünal ve Gebze Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Yaşar Tosun, dernek yönetimi ve üyeleriyle birlikte MHP İl Başkanı Tuncay Batı’yı ziyaret etti. Ziyaret, geçen hafta gerçekleştirilen hayırlı olsun etkinliği çerçevesinde yapıldı.

Ziyarette, dernek başkanları mağduriyetlerin raporlanması ve bu raporu destekleyecek bir imza kampanyası talebinde bulundular. MHP İl Başkanı Tuncay Batı, dernek yönetiminden mağduriyetin çözümüne yönelik bir rapor ve imza kampanyası istedi. Bu kapsamda, dernek üyeleri bir haftalık çalışmayla yaklaşık 2000 imza topladı.

Toplanan imzalar ve çözüm önerileri, MHP İl Başkanlığına teslim edildi. Tuncay Batı, imza ve çözüm dosyalarını Ankara'da çeşitli temaslarda kullanacağını, genel merkeze ve milletvekillerine ileteceğini ifade etti. Batı, mağduriyetlerin çözümü için elinden geleni yapacağını belirtti.

Dernek Başkanı Beyhan Ünal, çırakların halen kısa kollu sigorta ile mağduriyetlerinin devam ettiğine dikkat çekti. Devletin teşvik olarak ödediği paranın, çocukların uzun kollu sigorta kapsamında sigortalı hale gelmesi için kullanılması gerektiğini vurguladı. Ünal, meslek liselerinin teşvik edilmesi ve çıraklığın öne çıkarılması için bu konuların önemine değindi.

MHP İl Başkanı Tuncay Batı, dernek başkanlarının taleplerini dikkate alacağını ve gerekli yerlere sunmak için gayret göstereceğini söyledi. Bu ziyaret, çıraklık ve staj mağdurlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve çözümler üretmek amacıyla yapılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *