"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Yalova'da sahte belgeyle araç satışı yapıldığı tespit edilen şebekeye büyük operasyon: Birçok şüpheli tutuklandı!

Yalova'da sahte belgeyle araç satışı yapıldığı tespit edilen şebekeye büyük operasyon: Birçok şüpheli tutuklandı!

Yalova'da, sahte belgelerle araç çıkış işlemleri yapan bir şebekeye yönelik gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda gözaltı gerçekleştirildi.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Temmuz 2024'te başlattıkları operasyonda sahte belgelerle araç çıkış işlemleri yapan bir şebekeyi ortaya çıkardı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, Yalova merkezli 8 ilde 134 araç ve 77 motosikletin, sahte belgelerle hurdacılara ve çıkmacılara satıldığı belirlendi. Ayrıca, 12 aracın parçalarının sökülerek satışının yapıldığı tespit edildi.

Operasyon çerçevesinde, Yalova’nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Konya, Mersin ve Gaziantep'te eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Bu kapsamda 18 şüpheliye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, adreslerde bir tabanca, 3 fişek, 16 cep telefonu ve fatura koçanı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 15 şüpheli, jandarma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 4 kişi tutuklanırken, 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu operasyon, sahte belgelerle gerçekleştirilen araç satışlarının önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *