"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3718 %0.43
37,0821 %0.03
2.605.028 %1.173
2.973,39 -0,09
Ara
İşçi Haber Gündem Rusya, Çin'i enerji krizinden kurtarabilecek mi?

Rusya, Çin'i enerji krizinden kurtarabilecek mi?

Çin'de yaşanan enerji krizi nedeniyle bazı eyaletler elektrik kesintisi yaşarken bazı fabrikalarda üretimi durdurdu. Enerji krizi küresel ekonomik sorunlara yol açarken Rusya, Çin'i enerji krizinden kurtarabilecek mi? İşte haberin detayı...

Şu sıralar Çin'de yaşanan enerji krizi büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Eyaletlerin bazı kesimlerinde elektrik kesintisi olurken bazı fabrikalarında üretimi durdurduğunu açıkladı. Büyük bir enerji kriziyle karşı karşıya kalan Çin'in yardımına Rusya koştu. 

Rusya'dan Çin'e elektirik yardımı

Çinde yaşanan enerji sorununa çözüm olarak bazı önlemler alınmıştır. Tedbirlerin başında dönüştürücü istasyonunun çalışma süresi günde 5 saatten 16 saate çıkarılması olmuştur. Alınan bu önlem, Çin'deki elektrik kesintileri sorununu büyük ölçüde hafifletecek ve ülkeyi bir enerji krizinden kurtaracaktır. TV kanalına göre, 29 yılı aşkın bir süredir Çin, Rusya'dan 30 milyar kilovat-saatten fazla elektrik aldı.

Çin elektrik kesintisi

Amurskaya-Heihe eyaletler arası havai elektrik hattı, Nisan 2012'de işletmeye alındı. Amur Bölgesi'ni Çin'in kuzeydoğu bölgelerine bağlandı. Anlaşmalı ülkeler, elektrik tedariki için 25 yıllık bir sözleşme imzalamaya karar verdiler. Maksimum güç aktarım kapasitesi 750 megawatt saat olacağı açıklandı.

Çin'de enerji krizi

Eylül ayının sonunda Çin'de konutlarda ve iş yerlerinde elektrik olmaması nedeniyle elektrik kesintileri başladı. Yaklaşık 20 il ve bölge elektrik tüketimine çeşitli kısıtlamalar getirildi. Kıtlığa, ülkedeki sıcaklık kayıtları, pandemi sonrası ekonomik toparlanma ve kömürün çevresel amaçlarla kullanımına getirilen kısıtlamalar neden oldu. Elektrik kesintisinin ardından, Çin'in termal kömür rezervleri rekor seviyelere yakın ve fiyatlar yükseldi. Rekor seviyede yükselen bu artışların ardından alınan önlemlerin işe yaraması beklentiler arasında yer alıyor.

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *