Özlük haklarında düzenleme yapılmasını talep eden infaz koruma memurları, güvenlik sınıfına geçmek istiyor.

Kamu Birliği Konfederasyonu, Anıt Park’ta adalet, liyakat, hakikat çağrısında bulundu Kamu Birliği Konfederasyonu, Anıt Park’ta adalet, liyakat, hakikat çağrısında bulundu

Maaşlarının yetersiz olduğunu, özlük haklarında düzenleme yapılması gerektiğini belirten infaz koruma memurları can güvenlikleri olmadan çalıştıklarını ve en temel hakları olan can güvenliğinin olmamasına tepki gösteriyor. 

Görev yaptıkları esnada zaman zaman mahkumlarla fazla yakın olan infaz korkma memurları, hükümlü ve tutuklular tarafından tehdit, şantaj ve iftiralara maruz kaldıklarını belirterek iş ortamlarında can güvenliklerinin olmadığını söylüyor.

Yaşadıkları mağduriyetleri, zor anları ve psikolojik baskıları sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada dile getiren infaz koruma memurları çalışma şartlarında onları maddi manevi olumsuz etkileyen etmenlerin ortadan kaldırılmasını talep ediyor. 

A V8W4I Qh

"DOĞAL FELAKETTE MİLLETİMİZİN YANINDAYDILAR"

Gazeteci Ozan Öztürk'de infaz koruma memurları için sosyal medya hesabından destek açıklamasında bulundu:

Öztürk, "İnfaz Koruma Memurları yıllardır özlük hakları için bekliyor. Seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Pandemi döneminde ve ülkemizde yaşanan bir çok doğal felakette milletimizin yanındaydılar. Onların sesi duyulmalı ve maaş iyileştirme öncelikli olarak özlük hakları iyileştirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Editör: Zeynep Peksoy