Gençlik hareketinin lideri Osman Kaya önderliğinde kurulan Genç Sağlık Sendikası binlerce sağlık çalışanının umudu olmaya devam ederken, kısa sürede büyük bir ivme kazanarak başarı yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

Sadece sağlık alanında kalmayıp kısa süre içinde konfederasyon haline gelmiş Kamu Birliği Konfederasyonu ve bugün Anıt Park meydanında binlerce memur ile hak, adalet, liyakat çağrısı yapmıştır.

IMG 20240629 WA0031

Miting  öncesi ATA'ya ziyaret yapılmış, coşkulu görüntüler ortaya çıkmıştır. Miting haber siteleri ve sosyal mecralarda büyük ilgiyle karşılanmıştır.

ASM GRUP ELEMANLARI İÇİN KADRO TALEBİ

Düzenlenen mitingde onlarca soruna değinen Kamu Birliği Konfederasyonu ve Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya Asm Grup elemanlarını unutmadı.

Asm Grup Elemanları hak ettiği şartlarda çalışsın diye sendika çatısı altında komisyon kuran ve #AsmGrupElemanınaKadro talebinin gür sesi olmaya devam eden Osman Kaya binlerce sağlık çalışanı için iş güvenceli, kadrolu bir çalışma hayatı talep etti.

Genel Başkan Osman Kaya önderliğinde kurulan komisyon, Komisyon Başkanı Büşra Şahiner öncülüğünde #AsmGrupElemanınaKadro talebinin gür sesi olmaya devam edecektir.

Genel Başkan Osman Kaya, ASM Grup Elemanlarının iş güvencesi ve kadrolu çalışma hayatı talebini yinelerken, komisyonun Başkanlığını Büşra Şahiner’in üstlendiğini duyurdu. Şahiner’in liderliğindeki komisyon, ASM Grup Elemanlarına kadro talebini kararlılıkla sürdürecek.

Kamu Birliği Konfederasyonu’nun bu anlamlı etkinliği, adalet, liyakat ve hakikat arayışında önemli bir adım olarak kaydedildi. Bu çağrı, Türkiye’deki sağlık çalışanlarının ve memurların hakları için verdikleri mücadelenin sembolü haline geldi.

Ömer Fethi Gürer'den staj ve çıraklık mağdurlarına destek: Emekliliğe sayılmayanın hakkı derhal verilmelidir Ömer Fethi Gürer'den staj ve çıraklık mağdurlarına destek: Emekliliğe sayılmayanın hakkı derhal verilmelidir

MİTİNGDE YER ALAN KONULAR

  • Memura yılda 2 defa bayram ikramiyesi ödenmesi
  • Memurun çalışmayan eşi için 5 bin TL, her bir çocuğu için 2 bin TL yardım yapılması
  • Üniversite Hastanesi çalışanlarına tayin hakkı verilmesi
  • Sağlıkta yeni bir atama
  • Eş durumunda şart aranmaması, aile birliğinin sağlanması
  • ASM Grup Elemanlarının iş güvencesine kavuşması, keyfe göre işten çıkarılmaması
  • Fazla mesai ücretlerinin yüzde 100 artırılması
  • Geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi
  • Doğum sonrası izinlerin 1 yıla çıkartılması, her sağlık ve sosyal hizmet tesisine kreş açılması

Genç Sağlık Sendikası’nın lideri Osman Kaya’nın önderliğinde kurulan bu konfederasyon, kısa sürede büyük bir ivme kazanarak sağlık çalışanlarının umudu olmaya devam ediyor.

Editör: Zeynep Peksoy