Staj ve çıraklık mağdurları, CHP’nin düzenlediği "Geçinemiyoruz" mitinginde, yaşadıkları sorunları gündeme taşıdı. Türkiye'nin dört bir tarafından Gebze miting alanına hak mücadelesi için gelen staj mağdurları alanda tek yumruk oldular. CHP Lideri Özgür Özel de mitingde staj ve Çıraklık mağdurlarını unutmadı. 

Whatsapp Image 2024 07 01 At 11.08.29

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu çatısı altında bir araya gelen katılımcılar, Gebze miting alanında seslerini yükselterek yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN STAJ VE ÇIRAKLIK VURGUSU

Diğer yandan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının taleplerine sessiz kalmayan CHP Lideri Özgür Özel, ”Burası alın terinin, akıl terine karıştığı Gebze. Buralarda öğrenciler yıllarca staj yaptı ya da Anadolu’nun dört bir yanında çıraklık yaptılar. Ama onların bu işe girişlerini emeklilikte saymıyorlar. Gebze’den tüm Türkiye’deki staj ve çıraklık mağdurlarına selam olsun” şeklinde konuştu. 

STAJ MAĞDURLARI: SİGORTA BAŞLANGICI İÇİN CHP’DEN ADIM BEKLİYORUZ

İstanbul Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Dernek Başkanı Selçuk Aydın ve Kocaeli Dernek Başkanı Yaşar Tosun'un da katıldığı mitingde, Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri ile görüşmeler yapıldığı bildirildi. Yapılan görüşmelerde staj ve çıraklıkla ilgili sorunlar ele alındı ve çözüm talepleri iletilerek destek istendi. Başkan Selçuk Aydın ve Yaşar Tosun, özellikle geçim sıkıntılarına vurgu yaparak haklarının korunması ve staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte başlangıç sayılması için CHP’den adımlar beklediklerini ifade etti.

Whatsapp Image 2024 07 01 At 11.08.30 (1)

Staj ve çıraklık mağdurları, birlik ve beraberlik mesajları vererek, mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Whatsapp Image 2024 07 01 At 11.08.28

Enerji İş Sendikası'nın Aksa Gaz'a karşı zaferi! Enerji İş Sendikası'nın Aksa Gaz'a karşı zaferi!

Whatsapp Image 2024 07 01 At 11.08.30

Editör: Zeynep Peksoy